Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Lekker verkoelend: appeltje-ijsje met cranberry & munt

Op deze warme dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Dan kan je natuurlijk naar de ijssalon gaan, maar hoe leuk is het om zelf deze ijsje te maken?!

Begin wil op tijd met de voorbereidingen, want het fruit moet goed koelen in de vriezer.

Advertentie

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 grannysmithappels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el boter
  • 2 el honing
  • 150 ml water
  • 2 bananen

Voor erop:

  • ½ grannysmithappel, geschaafd
  • 1 el gedroogde cranberry’s, gehakt
  • paar kleine muntblaadjes
    Extra: keukenmachine of staafmixer, diepvrieszakje

Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis, snijd ze in kleine stukjes en bestrooi ze met de kaneel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes appel 2 minuten op hoog vuur. Voeg de honing toe en bak nog 1 minuut mee. Zet het vuur laag, voeg het water toe en laat 5 minuten zachtjes stoven. Schep de gebakken appels in een schaal en laat 15 minuten afkoelen.

Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de appel en de banaan in het diepvrieszakje en leg het 3 uur in de vriezer. Haal het zakje bevroren fruit uit de vriezer en laat het 5 minuten ontdooien. Doe het fruit in de keukenmachine en draai tot het zacht is (crushed ijs). Of pureer het met een staafmixer. Schep het ijs in kleine glaasjes of, helemaal bijzonder, in halve appels. Schaaf er wat plakjes appel over en garneer met de cranberry’s en wat blaadjes munt.

Bereidingstijd: 30 min. Wachttijd: minimaal 3 uur. Kcal: 240 p.p.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Jacqueline Pietrowski.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien