Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Een van deze bakingrediënten niet in huis? Zo vervang je ze

Een ei te weinig, geen zelfrijzende bloem meer in huis… Sommige bakingrediënten kun je vervangen door iets anders. Wat en hoe? Dat lees je hier! 

Help! Geen zelfrijzende bloem meer in huis…
Geen probleem: meng 500 gram bloem (patisserie- of patentbloem) met 1 zakje bakpoeder en doe alles door een zeef. Klaar!

Advertentie

Help! Een ei te weinig…
Kijk eens in je fruitmand of er nog een banaan ligt. 1 ei kun je vervangen door 1/2 geplette banaan, of door 3 eetlepels appelmoes. Opgelet! In biscuit werkt dit niet, omdat het ei daar je beslag moet doen rijzen. Houd er wel rekening mee dat banaan een sterke smaak heeft, die kan overheersen in baksels.

Help! Net niet genoeg boter in huis…
Vervang de boter door eenzelfde volume appelmoes. Werkt perfect in cakes. Je kunt ook magere kwark, Griekse yoghurt of olijfolie gebruiken. Vervang dan de helft van de boter door eenzelfde hoeveelheid van deze producten. Opgelet! Dit werkt in cake- of wafelbeslag, maar niet in deeg dat je moet uitrollen, zoals bij taart of koekjes.

Help! De suiker is op…
Het is altijd handig om agavesiroop (of honing) in huis te hebben. 100 gram suiker vervang je voor 5 el + 1 tl Agavesiroop. Zorg er wel voor dat je andere vloeistoffen in het recept vermindert met 2 el, anders kan het te nat worden.

Meer lezen over food en de beste recepten in je tijdlijn? Volg Libelle Lekker op Facebook!

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien