Bakken zonder bloem: dít zijn de alternatieven

Het paasweekend staat voor de deur en eindelijk heb je de tijd om uitgebreid te bakken. Het enige probleem: de bloem is op een of andere mysterieuze wijze massaal uitverkocht. Gelukkig is bakken zonder bloem geen probleem. Dit zijn de alternatieven die je kunt kopen.
Let op: afhankelijk van wat je wilt bakken kunnen de vervangers een andere structuur of smaak geven. Het is dus een beetje experimenteren wat voor jou het beste werkt.
Alternatieven voor bloem:
- Speltmeel
- Boekweitmeel
- Amandelmeel
- Havermeel
- Rijstmeel
- Kastanjemeel
- Teffmeel
- Maïsmeel
- Quinoameel
- Kokosmeel
- Tarwemeel
- Emmermeel
- Kamutmeel
- Roggemeel
- Maismeel
- Eenkorenmeel
Bakken zonder bloem
Je kunt er natuurlijk ook gewoon baksels maken, waar geen bloem aan te pas komt. De lekkerste recepten van Libelle op een rijtje:
- Pavlova met verse aardbeien
- Wentelteefjes van oud brood
- Toetje met Oreo en Baileys
- Broodpudding met appels en bosbessen
- Appelflappen
- Monchoutaart kiwi
- Scones
- Gezonde brownies met dadels en zwarte bonen
- Chocolademousse met frambozen
- Mangotaartje met merengue
- Kwarktaart met mango
Geen bloem in huis? Maak dan deze cinnamon rolls van croissantdeeg:
Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: Laura’s Bakery. Beeld: iStock