Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Bakken zonder eieren? Vervang ze voor déze ingrediënten

Eigenwijs zijn tijdens het bakken, kan behoorlijk wat gevolgen hebben. Waar bij koken vaak wel wat ruimte is voor eigen interpretatie, kunnen je baksels zomaar mislukken als je niet nauwgezet het recept volgt. Toch wil je soms wat veranderen aan het recept. Zo kan het voorkomen dat je wil bakken zonder eieren.

Misschien heb je simpelweg geen eieren in huis en heb je geen zin om wéér naar de supermarkt te gaan. Of misschien probeer je vegan te eten en laat je de eieren om principiële redenen liever achterwege. Hoe dan ook, bakken zonder eieren hoeft helemaal geen probleem te zijn.

Advertentie

Bakken zonder eieren

Blogger Lisa Stel, beter bekend als Lisa goes vegan, deelt op Instagram namelijk haar gouden tips voor het vervangen van eieren in een recept als je gaat bakken.

Volgens Lisa is het belangrijk dat je eerst bepaalt wat de functie van ei is in een recept. Is het ei een bindmiddel? Dan kun je een ei vervangen door een kleine gepureerde banaan of door 50 gram appelmoes, perenmoes of pompoenmoes. Ook kun je in plaats van een ei 1 eetlepel gemalen lijnzijn en 3 eetlepels water vervangen. Laat dit goedje eerst even staan voordat je het door de ingrediënten mixt.

Is het ei een rijsmiddel? Mix dan 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel bakpoeder samen.

Julie bakt een taart voor haar beste vriendin, die in de zorg werkt en besmet raakte

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: iStock

bakken zonder eieren

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien