Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zo maak je de overheerlijke #bakvanmijnhart hartentaart van Robèrt

Wie verdient er in deze moeilijke tijden een traktatie? Doe mee met de actie #Bakvanmijnhart en verras iemand met een zelfgemaakte taart. Niemand minder dan Meester Patissier Robèrt van Beckhoven trapt af!

Wil je zelf ook iets doen? Dat kan! Bak een taart voor iemand die je juist nu wil bedanken of steunen, post een foto op social media met de #Bakvanmijnhart en tag @Libelle zodat wij jouw baksel kunnen reposten.

Advertentie

Hartentaart met aardbeien

Zo maak je het boterdeeg:

Ingrediënten:

  • 150 g boter
  • 125 g basterdsuiker
  • 17 g ei
  • 4 g citroenrasp
  • mespunt zout
  • 230 g patentbloem
  • 8 g bakpoeder
  • 1 g koolzuurpoeder

Werkwijze:

  • Meng de boter, de basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en het zout in de keukenmachine tot een homogene massa.
  • Zeef bakpoeder, koolzuurpoeder en patentbloem, voeg dit toe aan de ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een homogeen deeg.

#bakvanmijnhart

Zo maak je de amandelspijs

Ingrediënten

  • 150 g amandelen
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g ei

Werkwijze:

  • Vermaal de amandelen met de suiker tot een kleverige massa.
  • Voeg (een deel van) het ei toe en meng nogmaals goed. Voeg eventueel ook de rest van het ei nog toe, tot je vindt dat de spijs de juiste dikte heeft.

Zo maak je de banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 300 g melk
  • 30 g suiker
  • 30 g custardpoeder
  • 1 vanillestokje

Werkwijze

  • Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
  • Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje. Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe. 
  • Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken. 
  • Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. 

#bakvanmijnhart

Zo maak je de Zwitserse room

Ingrediënten

  • 120 g van de banketbakkersroom van stap 3, afgekoeld
  • 100 g slagroom, licht opgeklopt en gezoet
  • 1 blaadje gelatine, geweekt in ruim koud water

Werkwijze

  • Klop de afgekoelde banketbakkersroom los. Roer eerst een beetje van de slagroom erdoor en vervolgens ook de rest.
  • Verwarm de gelatine met een klein beetje aanhangend water tot hij is opgelost en roer door de room. Laat kort opstijven in de koelkast.

Afwerking

Ingrediënten

  • verse aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • abrikozenconfiture (optioneel)

Extra nodig

  • deegroller
  • hartvormige steker van ca. 16 cm Ø
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
  • 2 spuitzakken
  • kwastje

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 210 C.
  • Rol het boterdeeg op de bakplaat uit op 8-10 mm dikte en steek er met de steker een hartvorm uit; laat de steker liggen en verwijder het omringende deeg. 
  • Slap de amandelspijs af met de helft van de banketbakkersroom van stap 3 en breng een laag van deze amandelvulling aan op het deeg in de steker.
  • Bak het deeg met de amandelvulling in ca. 12 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • Spuit een laag Zwitserse room op de afgekoelde bodem en beleg royaal met aardbeien. Bestrijk tot slot eventueel met een beetje verwarmde abrikozenconfiture voor een mooi glans.

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien