Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Met dit trucje rijp je binnen een kwartier je (groene) bananen

Nederlanders duiken massaal de keuken in om een overheerlijk bananenbrood te bakken. Maar wát te doen als jij dit ook wilt, terwijl je bananen nog niet rijp genoeg zijn? Maak je geen zorgen: binnen een kwartier tot een half uur kun je zelfs de groenste bananen rijpen. 

Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak en hoe minder suiker je nodig hebt in het recept. Ideaal toch? Om je groene of gele bananen perfect rijp te krijgen, heb je alleen maar een oven en een klein beetje geduld nodig.

Advertentie

Bananen rijpen in de oven

Bananen rijpen in de oven doe je als volgt. Zorg er allereerst voor dat je de banaan (met schil en al) op een bakplaat of bakpapier legt. Dat scheelt je weer schoonmaken, mocht de banaan lekken als ‘ie er te lang in ligt. Verwarm de oven tot 150 graden, schuif de bakplaat er voor 15 tot 30 minuten in en laat het rijpproces maar beginnen.

Hoe lang het duurt, verschilt per banaan. Tip: houd het iedere 10 minuten even in de gaten. Zodra de schil zwart en glanzend is, zijn ze klaar. Inderdaad: zwart. Niet schrikken, dus.

Even laten afkoelen

Haal de rijpe bananen uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je begint met bakken. Helemaal afgekoeld? Haal ze uit de schil, en ze zijn zacht genoeg om te verwerken in je bananenbrood, gezonde muffins of ieder ander baksel.

Maak er bijvoorbeeld deze gezonde bananenmuffins van:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

bananen snel rijpen

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien