Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Op deze manier kun je verse kruiden het best bewaren

Verse kruiden kunnen heel makkelijk smaak en kleur aan een gerecht toevoegen. Maar hoe kun je verse kruiden het beste bewaren om er zo lang mogelijk van te genieten?

Een handjevol verse peterselie laat een gerecht gelijk vers smaken en munt maakt een gerecht gelijk een stuk verfrissender. Ideaal, zou je denken. Toch is verse kruiden bewaren best een gedoe.

Advertentie

Om te voorkomen dat je kruiden bederven, kun je ze op verschillende manieren opbergen: in een glas water, in een afgesloten plastic boterhamzakje, in nat keukenpapier en in droog keukenpapier. Maar wat is nu de beste manier?

1. Boeketmethode

Bij deze methode plaats je de kruiden met steel naar beneden in een glas met water, precies zoals bij een boeket bloemen. Het idee is dat de stelen het water opdrinken en hierdoor de bladeren knapperig en fris blijven. Dit werkt goed, maar is ook weer niet heel indrukwekkend. Je verliest na een tijdje wel wat kruiden, maar over het algemeen blijven ze vers.

2. Bedekte boeketmethode

Eigenlijk doe je precies hetzelfde als bij de methode hierboven, alleen doe je voor de zekerheid nog een plastic zak ondersteboven over het glas met de kruiden. Maar dit kun je toch beter niet doen, want het werkt niet optimaal. Na een paar dagen kunnen de blaadjes al slap worden en verkleuren. Veel sneller dan bij de open boeketmethode.

3. Boterhamzakje

Je kunt de kruiden in een boterhamzakje bewaren of in de productzak van de supermarkt. Daarna stop je hem in de koelkast. Deze methode is verrassend succesvol, aangezien de kruiden zo vochtig, knapperig en groen bleven. Alleen de topjes van de bladeren (die het dichtst bij de opening van de zak zitten) kunnen een beetje uitgedroogd raken.

4. Droog keukenpapier

Dit is zonder twijfel de meest gebruikelijke methode voor het bewaren van verse kruiden, maar duidelijk niet de beste. Bij deze methode rol je de kruiden in droog keukenpapier en bewaar je de kruiden in de koelkast. Het idee is dat het droge keukenpapier het overtollige vocht absorbeert. Maar heel succesvol is dit niet. Na een paar dagen zijn je verse kruiden slap.

5. Vochtig keukenpapier

Daarom kun je beter voor wat vochtig keukenpapier gaan. Zorg ervoor dat het keukenpapier vochtig is, niet nat. Bij té nat papier kan het gaan schimmelen. Vochtig papier werkt aanzienlijk beter dan het verpakken in droog papier. Het vochtige keukenpapier blijft de hele week vochtig, maar de kruiden worden niet nat.

Kortom: vochtig keukenpapier is dé oplossing om verse kruiden lekker lang fris, levendig en groen te houden. Hoe het precies werkt zie je in onderstaande video:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Kitchnn. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien