6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je beter geen wijn kan drinken tijdens kaasfondue

De feestmaand is weer aangebroken en wat is er dan gezelliger dan met elkaar aan tafel schuiven om te kaasfonduen? Maar let op: die wijn kun je beter even laten staan.

Volgens een Zwitserse legende kun je koude dranken beter niet combineren met kaasfondue. En al helemaal geen alcohol. Het vet van de kaas zorgt er namelijk voor dat alcohol moeilijk afbreekbaar wordt, wat gevaarlijk kan zijn.

Advertentie

Kaasbal
Bovendien zorgt de kaas ervoor dat de gekoelde drank gaat stollen in je maag, waardoor de kaas transformeert in een harde kaasbal. Je darmen blokkeren, waardoor je lang last zal hebben van die kaasbal.

Thee
Wijn vertraagt verder ook nog eens de spijsvertering. Wat je dan wel kunt drinken? Thee! Bij mensen die alcohol drinken duurt het gemiddeld 9 uur voordat de maag leeg is, terwijl dit bij thee slechts 6 uur is. Thee zorgt voor een makkelijkere vertering en een minder opgeblazen gevoel.

Alcohol
Echt slim is het dus niet om aan de wijn te gaan tijdens het kaasfonduen. Mocht je de feestdagen echt niet doorkomen zonder alcohol, kun je er altijd nog voor kiezen voor een klein wijntje te drinken dat niet al te koud is. En drink tussen de kleine glazen wijn door wat thee, want het zou natuurlijk zonde zijn als je met Kerst last hebt van je maag.

Niet de juiste spullen in huis om te kaasfonduepan? Voor een paar tientjes heb je zo een kaasfondueset in huis:

Deze licht pittige kaasfondue van camembert serveer je ín een rond brood:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien