Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je beter geen wijn kan drinken tijdens kaasfondue

De feestmaand is weer aangebroken en wat is er dan gezelliger dan met elkaar aan tafel schuiven om te kaasfonduen? Maar let op: die wijn kun je beter even laten staan.

Volgens een Zwitserse legende kun je koude dranken beter niet combineren met kaasfondue. En al helemaal geen alcohol. Het vet van de kaas zorgt er namelijk voor dat alcohol moeilijk afbreekbaar wordt, wat gevaarlijk kan zijn.

Advertentie

Kaasbal
Bovendien zorgt de kaas ervoor dat de gekoelde drank gaat stollen in je maag, waardoor de kaas transformeert in een harde kaasbal. Je darmen blokkeren, waardoor je lang last zal hebben van die kaasbal.

Thee
Wijn vertraagt verder ook nog eens de spijsvertering. Wat je dan wel kunt drinken? Thee! Bij mensen die alcohol drinken duurt het gemiddeld 9 uur voordat de maag leeg is, terwijl dit bij thee slechts 6 uur is. Thee zorgt voor een makkelijkere vertering en een minder opgeblazen gevoel.

Alcohol
Echt slim is het dus niet om aan de wijn te gaan tijdens het kaasfonduen. Mocht je de feestdagen echt niet doorkomen zonder alcohol, kun je er altijd nog voor kiezen voor een klein wijntje te drinken dat niet al te koud is. En drink tussen de kleine glazen wijn door wat thee, want het zou natuurlijk zonde zijn als je met Kerst last hebt van je maag.

Niet de juiste spullen in huis om te kaasfonduepan? Voor een paar tientjes heb je zo een kaasfondueset in huis:

Deze licht pittige kaasfondue van camembert serveer je ín een rond brood:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien