Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Deze ingrediënten kun je beter vermijden in je ontbijtsmoothie

Of je er nou mee ontbijt, het drinkt als een snack na het sporten of gewoon, omdat je het lekker vindt: smoothies zijn top. Omdat je zo’n beetje alles in de blender kunt mikken, heb je al snel veel belangrijke voedingsstoffen binnen. Míts je dan wel de goede ingrediënten kiest.

Een smoothie kan een maaltijd vervangen als je de ingrediënten strategisch kiest. Als je bijvoorbeeld wil ontbijten met dit drankje, doe je er goed aan om in ieder geval vetten, vezels, eiwit en wat groente eraan toe te voegen. Vet zorgt ervoor dat je cellen goed functioneren, vezels zijn goed voor de darmflora, eiwitten helpen bij het onderhoud van spieren en groenten zorgen voor de nodig dosis vitamines en antioxidanten.

Advertentie

Mango’s, bananen en dadels

Ingrediënten die het daarom heel goed doen in een smoothie zijn bijvoorbeeld avocado, kokosolie, lijnzaad, aardbeien, peren, (plantaardige) proteïnepoeder, selderij of spinazie.

Als je wat wil afvallen of je energie in balans wil houden, is het slim om niet te veel fruit mee te blenden. Vermijd in ieder geval suikerrijk fruit als mango’s, bananen en dadels. Die zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je gedurende dag juist naar meer suiker verlangt. Wees ook terughoudend met kant-en-klare smoothies uit de winkel: vaak is daar extra suiker aan toegevoegd.

Als gewichtsverlies niet het doel is, zijn smoothies alsnog een goede manier om aan je dagelijkse voedingsstoffen te komen. Psst: ook handig voor kinderen en andere huisgenoten die hun neus ophalen voor alles wat groen is en gezond uitstraalt. Die bossen spinazie proef je namelijk niet in zo’n smoothie terug.

Wij zijn fan van deze groene smoothie. En of je die banaan er nou in of uit laat, is natuurlijk helemaal aan jou.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Byrdie.com. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien