Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze ingrediënten kun je beter vermijden in je ontbijtsmoothie

Of je er nou mee ontbijt, het drinkt als een snack na het sporten of gewoon, omdat je het lekker vindt: smoothies zijn top. Omdat je zo’n beetje alles in de blender kunt mikken, heb je al snel veel belangrijke voedingsstoffen binnen. Míts je dan wel de goede ingrediënten kiest.

Een smoothie kan een maaltijd vervangen als je de ingrediënten strategisch kiest. Als je bijvoorbeeld wil ontbijten met dit drankje, doe je er goed aan om in ieder geval vetten, vezels, eiwit en wat groente eraan toe te voegen. Vet zorgt ervoor dat je cellen goed functioneren, vezels zijn goed voor de darmflora, eiwitten helpen bij het onderhoud van spieren en groenten zorgen voor de nodig dosis vitamines en antioxidanten.

Advertentie

Mango’s, bananen en dadels

Ingrediënten die het daarom heel goed doen in een smoothie zijn bijvoorbeeld avocado, kokosolie, lijnzaad, aardbeien, peren, (plantaardige) proteïnepoeder, selderij of spinazie.

Als je wat wil afvallen of je energie in balans wil houden, is het slim om niet te veel fruit mee te blenden. Vermijd in ieder geval suikerrijk fruit als mango’s, bananen en dadels. Die zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je gedurende dag juist naar meer suiker verlangt. Wees ook terughoudend met kant-en-klare smoothies uit de winkel: vaak is daar extra suiker aan toegevoegd.

Als gewichtsverlies niet het doel is, zijn smoothies alsnog een goede manier om aan je dagelijkse voedingsstoffen te komen. Psst: ook handig voor kinderen en andere huisgenoten die hun neus ophalen voor alles wat groen is en gezond uitstraalt. Die bossen spinazie proef je namelijk niet in zo’n smoothie terug.

Wij zijn fan van deze groene smoothie. En of je die banaan er nou in of uit laat, is natuurlijk helemaal aan jou.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Byrdie.com. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien