Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Minder vlees eten? Dit is waarom je dan het beste biefstuk kunt laten staan

Het is deze week de ‘Week zonder vlees’: een hoop mensen laten nu hun stukje vlees daarom bewust staan. Goed voor de gezondheid, maar vooral voor het milieu. Een week geen vlees eten kan namelijk al flink wat bijdragen. Vooral biefstuk laten staan zet zoden aan de dijk, blijkt uit een analyse van de DierenwelzijnsCheck, schrijft de Volkskrant.

Vis en kip zijn een daarentegen een stuk minder milieubelastend.

Advertentie

Biefstuk

Als je klimaatbewust wilt eten, kun je het beste direct stoppen met het eten van biefstuk. Bij de productie van 1 kilo rundvlees in Nederland, komt maar liefst 24 kilo broeikasgas vrij. Dat is bijna 10 keer zoveel als bij de productie van een vegetarische vleesvervanger. Bij het maken van falafel, gemaakt van kikkererwten, komt 2,5 kilo broeikasgas vrij.

Klimaatvriendelijke opties

Wil je niet helemaal stoppen met het eten van vlees? Dan kun je het beste kiezen voor kip of vis: dat zijn de meest klimaatvriendelijke opties. Bij de productie van een kilo haring, makreel en sardines komt tussen de 1,5 en 2,5 kilo broeikasgas vrij. Een stuk minder dus dan bij het produceren van een biefstukje.

En hoe zit het dan met kip? Dit is een redelijk goede vervanger voor een biefstuk voor het klimaat. Bij een kilo kip komt 6,4 kilo broeikasgas vrij. Bij eieren is dat 4,5 kilo broeikasgas.

Plofkip

De organisatie wil afrekenen met het fabeltje dat plofkip beter voor het milieu is dan biologische kip. Op hun website is te vinden dat een reguliere kip wordt gevoerd met soja uit Zuid-Amerika. Hiervoor worden regenwouden gekapt. De soja die biologische kippen krijgen, komt vooral uit de VS en China, waar geen bossen voor worden gekapt. Als je het op die manier bekijkt, is een biologische kip toch iets gunstiger voor het milieu dan een gewone kip.

Zin om lekker te koken? Bestel hier de nieuwste Libelle Lekker: 

Libelle Lekker
Libelle Lekker
4,99
Bestel hier

Zó maak je binnen 1 minuut pulled chicken van je gebakken kip:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: de Volkskrant. Beeld: iStock 

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien