Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Deze bizarre yoghurttrend doet veel wenkbrauwen optrekken

Er is een nieuwe eettrend in de ontbijtwereld en de meningen zijn verdeeld. Waarschijnlijk zul je bij het horen ervan je wenkbrauwen optrekken, maar geef het de tijd. Want eenmaal gewend, is het eigenlijk zo gek nog niet: hartige yoghurt.

Je bent vast niet de enige die het liefst ontbijt met een bakje yoghurt en granola. Zoete ontbijtgranen, fruit, noten of honing doen het dan ook goed in een schaaltje zure zuivel. Toch waren er genoeg eetliefhebbers die dit zat raakten en zo kreeg het goede, oude ontbijtje een nieuwe twist.

Advertentie

Yoghurt met zalm
In steeds meer restaurants is het dan ook te bestellen. Een portie yoghurt met hartige aankleding. Denk aan een versie met gerookte zalmsnippers, dille, verse spinazie en avocado. Of een hartige smoothie bowl met geroosterde kikkererwten, zongedroogde tomaat, olijfjes en artisjok. Het zijn gerechten die de komende tijd steeds vaker de menu’s zullen aanvullen.

Azië en het Midden-Oosten
Hoewel dit voor onze nuchtere maagjes nog een flinke shock is, zijn veel andere landen al gewend aan het concept. In Azië en het Midden-Oosten wordt yoghurt al zo’n 4000 jaar als hartig product gebruikt.

Tzaziki
Toch is het niet helemaal van de zotte. Zo gebruiken we in Nederland zure room als aanvulling op hartige gerechten en eten we graag verse tzatziki, een frisse saus met knoflook en komkommer op basis van Griekse yoghurt. Wie weet is dat ook een keer het oplepelen waard?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dag 54. #hierwordikblijvan #hartigeyoghurt #elmers #volgendekeertochweergewoonzoet

Een bericht gedeeld door Karin Sitalsing (@karinshantidevi) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Monday’s recipe on the blog now. Garlic, tahini & herb yoghurt with poached egg, grilled courgettes and roasted chickpeas 👩🍳

Een bericht gedeeld door Carey Erasmus (@bitsofcarey) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

How good does this savoury #yoghurtbowl look?? 📸 via @catherinecote 💚💚💚

Een bericht gedeeld door Eat Organic Yoghurt (@eatorganicyoghurt) op

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Parool. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien