Bospaddenstoelensoep
Voorgerecht voor 4 personen
3 sjalotjes, fijngesneden
40 g boter
400 g bospaddenstoelen (cantharellen, pied de mouton, trompettes de la mort, shiitake)
2 toefjes rozemarijn
7 dl groentebouillon
1 dl slagroom, lobbig geklopt
zout, peper
2 el fijngesneden kervel of bladpeterselie
Bereidingswijze:
- Bak de sjalotjes 5 min. in 20 g boter.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes (houd 8 paddenstoelen apart) en bak ze op hoog vuur 5-7 min.
mee met de sjalot. - Voeg rozemarijn en bouillon toe en kook de soep 15-20 min. op zacht vuur.
- Bak de achtergehouden paddenstoelen in 20 g boter op hoog vuur al roerend goudgeel.
- Pureer de soep en roer de slagroom erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper, de gebakken paddenstoelen en kervel.
Bereidingstijd: circa 35 min.
Circa 185 kcal p.p.
PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.