We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom de boter bij het bakken toch echt op kamertemperatuur moet zijn

We weten het: soms kan het wachten tot de boter op kamertemperatuur is bij het bakken eeuwen duren. Toch is het wel belangrijk dat dit gebeurt.

Patissier Kelly Koopmans vertelt bij AD.nl hoe belangrijk het is om dit op de juiste temperatuur te hebben.

Advertentie

Föhn
Gooi je de koude boter toch door een beslag die wel op kamertemperatuur is, dan kan je beslag in de schift gaan springen. “Een geschift beslag is niet goed gemengd en korrelig”, vertelt ze. Dit kun je oplossen door met een warme föhn op je beslag te blazen. “De hitte zorgt ervoor dat alle ingrediënten de juiste temperatuur krijgen en gaan mengen.”

Luchtig
Daarnaast kun je boter op kamertemperatuur opkloppen. Door de lucht dat het vervolgens vasthoudt, kunnen andere ingrediënten beter worden opgenomen en mengen ze beter. En dat wil je! “Tijdens het bakken zet de lucht in boter weer uit, wat ervoor zorgt dat je cake of koekjes luchtig en gelijkmatig baken. ”

Smaak
Voor de smaak maakt het niet veel uit, volgens Koopmans. Wel raadt ze aan om roomboter te gebruiken in plaats van margarine. “Dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar die echte roombotersmaak proef je wel terug. Het smaakt voller.”

En hoe je dat verwarmen van de boter nu sneller aanpakt? Daar hebben we een heel handig trucje voor:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien