Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Waarom je boter beter kunt raspen als je gaat bakken

Een rasp is een handige keukentool om te gebruiken voor kaas of groenten, maar kan óók heel goed ingezet worden bij zoete bakrecepten. Met een rasp snijd je boter namelijk heel makkelijk in kleine stukjes en dat heeft veel voordelen bij het bakken.

Een stuk bevroren boter kun je met een rasp heel gemakkelijk in kleine stukjes raspen. Boter in de vriezer? Ja, je kunt boter heel goed invriezen. Zo heb je altijd wat in huis als je ineens bedenkt om een cake te gaan bakken. Maar… dan moet de boter wel ontdooit zijn. Toch? Daar komt de rasp dus in actie.

Advertentie

Boter snel zacht

Het is in veel bakrecepten belangrijk dat de boter zacht is zodat je het goed kunt mengen met de andere ingrediënten. Door bevroren boter te raspen, ontdooit het in een paar minuten en kun je meteen beginnen met bakken.

Boter raspen

Voor sommige recepten heb je juist koude boter nodig. Wanneer je boter dan zelf in stukjes snijdt en door de bloem mengt, moet je snel werken om te zorgen dat het in de tussentijd niet al te warm wordt. Daar komt de rasp weer van pas: door bevroren boter te raspen, blijft het langer koud en zal het deeg perfect uit de oven komen.

BEKIJK OOK: Om van te watertanden: zo maak je deze heerlijke Mars-cake:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Thekitchn.com. Beeld: iStock

boter raspen Libelle

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien