Bramenmilkshake
Bramen zijn ongelooflijk gezond en goed tegen allerlei klachten en ziektes. Zo bevat deze vrucht stoffen die kanker in slokdarm en blaas bestrijden. Maar ze helpen ook bij maag- en darmaandoeningen als diarree, verkoudheid en keelpijn en ontstekingen in de mond. Het fijne aan de braam is dat ze al deze gezonde dingen doen in alle vormen: dus ook als ze geperst zijn. Een uitstekend excuus om deze zalige bramenmilkshake eens te maken. Dat wordt gezond genieten!
Ingrediënten
250 gram bramen
2 dl koude karnemelk
2 bolletjes vanilleroomijs
Bereidingswijze
Was de bramen, droog ze een beetje af. Laat dit vijf minuten staan.
Zet twee hoge glazen in de diepvriezer om goed koud te worden. Houd een paar mooie bramen achter en pureer de rest met de staafmixer in een grote kom. Voeg de koude karnemelk en de bolletjes ijs toe en mix dit kort, zodat je een glad, maar nog dik mengsel krijgt.
Verdeel de milkshake over de twee glazen, garneer met de achtergehouden bramen en dien op met een lange lepel en een dik rietje.