Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Voor morgenochtend: goddelijke breakfast bagel met ei en avocado

Zin in een ontbijtje dat net even anders is dan een boterham met kaas? Maak deze goddelijke bagels met avocado en ei. Wat verse kruiden erbij en klaar ben je. Op naar het park, de tuin of het balkon en genieten van deze breakfast bagels.

Advertentie

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 eieren
  • 2 el roomboter of olijfolie
  • 200 g ricotta
  • ½ citroen + extravoor serveren
  • 2 avocado’s
  • snuf chiliflakes
  • 4 bagels, getoast
  • 1 bosje bieslook, grof gesneden
  • 1 bosje dille, grof gesneden
  • wat rode basilicum

Zo maak je de breakfast bagel

  1. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de roomboter in een koekenpan op het vuur, voeg de eieren toe.
  3. Beweeg de eieren rustig door de pan met een hittebestendige spatel of houten lepel. Blijf bewegen tot de eieren zijdezacht, licht lopend en nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de hitte van de pan de eieren verder garen.
  5. Roer dan de ricotta los in een kom en breng op smaak met citroenrasp, zout en versgemalen peper.
  6. Prak de avocado’s grof in een kom en breng op smaak met citroensap, zout en eventueel een snuf chiliflakes.
  7. Verdeel de ricotta, eieren en avocado over de bagels en maak aan met een ruime hoeveelheid kruiden, wat rode basilicum en een scheutje olijfolie.

Bereidingstijd: 20 min.

Nog meer lekkers: zo maak je een ‘pizzabagel’ voor bij de borrel:

De lekkerste gerechten vind je in de Libelle Lekker:

Libelle special 9 - Lekker
Libelle special 9 - Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Recept: Victor de Launay. Beeld: Eric van Lokven

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien