Voor morgenochtend: goddelijke breakfast bagel met ei en avocado

Zin in een ontbijtje dat net even anders is dan een boterham met kaas? Maak deze goddelijke bagels met avocado en ei. Wat verse kruiden erbij en klaar ben je. Op naar het park, de tuin of het balkon en genieten van deze breakfast bagels.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 6 eieren
- 2 el roomboter of olijfolie
- 200 g ricotta
- ½ citroen + extravoor serveren
- 2 avocado’s
- snuf chiliflakes
- 4 bagels, getoast
- 1 bosje bieslook, grof gesneden
- 1 bosje dille, grof gesneden
- wat rode basilicum
Zo maak je de breakfast bagel
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Smelt de roomboter in een koekenpan op het vuur, voeg de eieren toe.
- Beweeg de eieren rustig door de pan met een hittebestendige spatel of houten lepel. Blijf bewegen tot de eieren zijdezacht, licht lopend en nog niet helemaal gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en laat de hitte van de pan de eieren verder garen.
- Roer dan de ricotta los in een kom en breng op smaak met citroenrasp, zout en versgemalen peper.
- Prak de avocado’s grof in een kom en breng op smaak met citroensap, zout en eventueel een snuf chiliflakes.
- Verdeel de ricotta, eieren en avocado over de bagels en maak aan met een ruime hoeveelheid kruiden, wat rode basilicum en een scheutje olijfolie.
Bereidingstijd: 20 min.
Nog meer lekkers: zo maak je een ‘pizzabagel’ voor bij de borrel:
De lekkerste gerechten vind je in de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Recept: Victor de Launay. Beeld: Eric van Lokven