Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Brownies maken

Je hoeft geen chocoholic te zijn om ervan te snoepen…Maak eens deze lekkere brownies!

Advertentie

Benodigdheden voor circa 25 stukjes:

  • 550 g pure chocolade (minstens 72% cacao), grof gehakt
  • 225 g boter
  • 3 eieren
  • 175-225 g fijne tafelsuiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • merg uit 1 vanillestokje

Stap 1 Smelt 325 g choco­lade samen met de boter in een kom boven een pan met kokend water. Laat het meng­sel iets afkoe­len. Vet een rechthoekige bakvorm van circa 20×26 cm in en bekleed hem met bakpapier.

Stap 2 Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel. Klop de gesmolten chocolade met boter er in delen door.

gallerybrownie

Stap 3 Spatel er het bakmeel, mespunt zout, vanillemerg en 225 g gehakte chocolade door.

Stap 4 Schenk het chocolademengsel in de bakvorm en bak de browniekoek in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C in 40-45 min. nét gaar (laat hem niet te droog worden). Laat de brownie in de vorm afkoe­len en snijd ’m in stukken.

Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 40-45 min. Circa 225 kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien