Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Aha: dít zijn die bruine slierten in je avocado

Die teleurstelling wanneer je een avocado doorsnijdt en beseft dat je geplande maaltijd iets anders wordt dan gehoopt… Bruine vlekken en slierten die jouw avocado er als een vies hoopje uit laten zien. Maar waar komen die bruine slierten eigenlijk vandaan?

Tegenwoordig zijn avocado’s niet meer weg te denken in een gezonde levensstijl. Niets voor niets, want ze bevatten een hele waslijst aan gezondheidsvoordelen. Helaas is niet elke avocado gezegend met een helder groene binnenkant en komt het vaak genoeg voor dat het meer op een groenbruine substantie lijkt. En soms, als je dan echt pech hebt, zitten ze ook nog vol met bruine slierten. Niet lekker!

Advertentie

De bruine slierten zitten er niets voor niets en hebben wel degelijk een functie. De slierten zijn namelijk de vaatbundels die de voedingsstoffen en water in de vrucht brengen. Ze worden ook wel gezien als het interne ‘loodgieterswerk’ binnen de boom en het verbinden van de avocado met de rest van de boom. Maar hoe kan het dan dat de ene avocado hier vol mee zit en de andere avocado niet? De combinatie van het onvoorzichtig omgaan met de avocado en het rijpingsproces hebben hier invloed op. Het blijft elke keer hopen…

Bron: Health. Beeld: iStock

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien