Bubbels & knabbels
Vanuit de Champagne sijpelde geleidelijk de kunst en techniek van de méthode champenoise door naar andere gebieden in Frankrijk en naar andere landen. Op de etiketten van de zo ontstane mousserende wijnen uit andere gebieden werd maar al te graag ‘méthode champenoise’ vermeld. Om aan te geven dat deze wijnen op dezelfde manier werden gemaakt als champagne. Maar daar hebben de Fransen en met name de Fransen uit Reims een stokje voor gestoken, de aanduiding méthode champenoise op etiketten van mousserende wijnen die niet uit de Champagnestreek komen, is verboden. Alle andere mousserende wijnen mogen uitsluitend méthode traditionnelle op hun etiket zetten.
![]() |
Crostini met hummus van tuinbonen Oorspronkelijk wordt hummus gemaakt met kikkererwten. |
![]() |
Scroppino Scroppino wordt vaak met prosecco gemaakt en als cocktail geserveerd. Het is ook een verrukkelijk dessert. |
![]() |
Kaas met tompouces met gerookte eendenborst ‘s Middags gemaakt en ‘s avonds alle tijd! |
![]() |
Belinni
De Bellini is gecreëerd tussen 1934 en 1948 door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. |
![]() |
Filodeeglolly’s met geitenkaas Deze krokante lolly’s van filodeeg kunt u eventueel nog garneren met aromatische zaadjes.. |
![]() |
Garnalen in kataifideeg
Kataifideeg of kaidaifideeg is heel dun, vermicelli-achtig deeg en is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. |
![]() |
Krokante pasta met zalmmousse Dit verrassende hapje bestaat uit gekookte en krokant gebakken pasta met een mousse van gerookte zalm. |
![]() |
Yakitori Voor yakitori wordt heel klein gesneden kippenbout gebruikt, dat vlees is wat malser dan kipfilet. |
![]() |
Grand Mimosa U kunt nog enkele framboosjes in het glas laten drijven. |
![]() |
Sushi met sesamzaad Bij deze maki-sushi is een bamboe rolmatje (makisu) een onmisbaar hulpmiddel. |