We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Bubbels & knabbels

Vanuit de Champagne sijpelde geleidelijk de kunst en techniek van de méthode champenoise door naar andere gebieden in Frankrijk en naar andere landen. Op de etiketten van de zo ontstane mousserende wijnen uit andere gebieden werd maar al te graag ‘méthode champenoise’ vermeld. Om aan te geven dat deze wijnen op dezelfde manier werden gemaakt als champagne. Maar daar hebben de Fransen en met name de Fransen uit Reims een stokje voor gestoken, de aanduiding méthode champenoise op etiketten van mousserende wijnen die niet uit de Champagnestreek komen, is verboden. Alle andere mousserende wijnen mogen uitsluitend méthode traditionnelle op hun etiket zetten.

crostini Crostini met hummus van tuinbonen
Oorspronkelijk wordt hummus gemaakt met kikkererwten.
scroppino Scroppino
Scroppino wordt vaak met prosecco gemaakt en als cocktail geserveerd. Het is ook een verrukkelijk dessert.
kaastompouces Kaas met tompouces met gerookte eendenborst ‘s Middags gemaakt en ‘s avonds alle tijd!
belinni Belinni
Advertentie

De Bellini is gecreëerd tussen 1934 en 1948 door Guiseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar in Venetië.

lolly Filodeeglolly’s met geitenkaas
Deze krokante lolly’s van filodeeg kunt u eventueel nog garneren met aromatische zaadjes..
garnalen Garnalen in kataifideeg

Kataifideeg of kaidaifideeg is heel dun, vermicelli-achtig deeg en is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels.

pasta Krokante pasta met zalm­mousse
Dit verrassende hapje bestaat uit gekookte en krokant gebakken pasta met een mousse van gerookte zalm.
yakitori Yakitori
Voor yakitori wordt heel klein gesneden kippen­bout gebruikt, dat vlees is wat malser dan kipfilet.
mimoasa Grand Mimosa
U kunt nog enkele framboosjes in het glas laten drijven.
sushi Sushi met sesamzaad
Bij deze maki-sushi is een bamboe rolmatje (makisu) een onmisbaar hulpmiddel.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien