Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

IJslander doet de test: zó ziet een burger van deze fastfoodketen er na 10 jaar uit

We weten: wil je een gezonde maaltijd scoren, dan moet je niet bij McDonald’s zijn. Niet alleen vanwege de vetten, maar het blijkt misschien nog meer bewerkt te zijn dan we al dachten.

Aangezien in 2009 het allerlaatste McDonald’s-restaurant van IJsland door de crisis zijn deuren sloot, besloot de IJslandse Hjortur Smarason het eten van de keten te onderwerpen aan een klein experiment. Hij kocht de állerlaatste burger en friet van het land en was weleens benieuwd hoe lang deze bewaard konden blijven.

Advertentie

Bewerkt eten
Hij had namelijk al eens gehoord dat het behoorlijk lang (lees: tientallen jaren) kan duren tot het maaltje verpieterd is. Bewaar je vers eten, dan weten we allemaal dat dit een kwestie van een paar dagen is.

Resultaat
En wat blijkt? Na 10 jaar zien de hamburger en het portie friet er nog vrijwel hetzelfde uit. Een hostel in het zuiden van het land vond het zo’n geinig experiment dat ze besloten de cheeseburger en frietjes tentoon te stellen. Via een webcam kan iedereen de maaltijd constant in de gaten houden. Maar haast je niet zo te zien, want het kan nog wel een paar jaar duren voor er enige verandering in komt.

Beroemde burger
“Het is grappig, maar het laat je ook nadenken over wat je eet. Er is geen schimmel, alleen het papier ziet er oud uit”, vertelt hostel-eigenaar Siggi Sigurdur tegen BBC. Volgens de eigenaar komen mensen vanuit de hele wereld de burger bekijken. De website zou dagelijks zelfs 400.000 keer bezocht worden.

Omstandigheden
Het is niet de eerste keer dat dat iemand dit zelf getest heeft. Maar McDonald’s ontkent; in 2013 zei een woordvoerder van het bedrijf dat “de burgers in de juiste omgeving, net als het meeste andere voedsel gewoon verrotten. Maar daar is wel vocht voor nodig, anders komen er geen schimmels of bacteriën”, aldus de fastfoodketen.

Bak je ‘m voortaan toch maar liever zelf? Op deze manier wordt de hamburger het sappigst:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Welingelichtekringen. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien