Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

De cakelet: een combinatie van een omelet en pannenkoek (en zo maak je 'm!)

Altijd als je zin hebt in een paar pannenkoeken als lunch, heb je net niet alle ingrediënten in huis. Houdt het op bij eieren en bloem? Dat is precies wat je nodig hebt voor jouw nieuwe favoriete lunchgerecht: de cakelet.

Een cakelet is geen omelet en geen pannenkoek, maar een mix van die twee. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!

Advertentie

Cakelet zoet of hartig beleggen

De cakelet is net wat dikker dan een pannenkoek (als een soort cake) en kun je hartig of zoet beleggen. Het gerecht maak je door wat bloem of pannenkoekenmix toe te voegen aan losgeklopte eieren en dit goed te mengen tot een beslag. Daarna bak je ‘m net zoals een omelet. Ga je voor een hartige cakelet? Voeg dan wat kaas toe. Ben je een echte zoetekauw? Dan serveer je ‘m met jam of stroop.

Zo maak je de cakelet

Honger gekregen? Dit is het (kinderlijk eenvoudige) recept: klop twee grote eieren los. Voeg twee eetlepels zelfrijzend bakmeel (of bloem) toe, een snufje zout en eventueel wat geraspte kaas.  Klop dit goed door elkaar met een vork en bak de cakelet vervolgens goudbruin in een koekenpan.

Smullen maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dzień dobry w tą pochmurną środę! A jak komuś nie zaczął się wcale tak dobrze – moje śliczne racuszki na kefirze polecają się na błyskawiczną poprawę humoru☺️ Mają w sobie słodziutkie jabłuszka i sycący biały ser, więc do szczęścia nie potrzeba już nic więcej… . . . . PRZEPIS 3 jajka M roztrzepujemy z ćwierć łyżeczki soli i 3 łyżeczkami cukru waniliowego. Dolewamy szklankę kefiru, wsypujemy półtorej szklanki mąki, po łyżeczce proszku d.p., sody i cynamonu. Mieszamy tylko do połączenia składników! Dodajemy 150g pokruszonego białego sera i 2 jabłka starte ze skórką na grubych oczkach tarki, mieszamy i odstawiamy na minimum kwadrans. Ciasto można też wymieszać na wieczór, schować przykryte do lodówki i smażyć rano. Przed smażeniem już go nie mieszamy! Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, ustawiamy niezbyt duży ogień i smażymy małe placuszki po kilka minut z każdej strony. . . . . #placuszki #placki #racuszki #racuchy #pancakes #cakelet #pancake #pancakes🥞 #fluffypancakes #fluffy #naturallightphotographer #śniadanie #sniadanie #śniadanko #sniadanko #breakfast #sweetbreakfast #jabłka #apples #białyser #foodphotographer #foodspiration #foodphotography #foodpic #foodstagram #foodlover #foodiesofinstagram #foodpics #food #foodporn

Een bericht gedeeld door Kasia Bukowska (@twoja_kucharka) op


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24kitchen. Beeld: iStock

cakelet

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien