Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Heerlijk! Zo maak je gemakkelijk calorie-arme stoofpeertjes

In de winter gaat er niks boven lekker zelf stoofpeertjes maken. Je kan ze traditioneel bereiden met wijn, maar wij hebben een overheerlijk alternatief. En het scheelt ook nog flink in calorieën.

Het hoofdingrediënt klinkt misschien wel een beetje gek…

Advertentie

Dit heb je nodig
Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, namelijk: 1 kilo stoofperen, een kaneelstokje én 1 fles Cassis light. Daar zitten bijna geen calorieën in en is het dus een hartstikke calorie-arm alternatief voor wijn.

Zo maak je het
Snijd eerst de stoofperen in partjes. Stop de peertjes in een pan met een kaneelstokje en giet er net zoveel Cassis light bij totdat de peertjes er onder staan. Kook dit en laat daarna een paar uur garen.

Als je wil kan je het sap nog even in laten koken, maar dat hangt af van hoe dik je het sap wil hebben.

Extra smullen
Je stoofpeertjes zijn nu eigenlijk al ontzettend lekker. Als je wil kan je ook nog vanille extract toevoegen voordat je de peertjes gaat koken, maar dit is zeker niet noodzakelijk. Eetsmakelijk!

 

Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien