Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zoveel calorieën zitten er in één hap pizza

Wil je een beetje makkelijk eten dan is de keuze al gauw gemaakt: je schuift even een pizza in de oven. Altijd lekker.

Maar is het ook zo’n slimme keuze, als je een beetje op de lijn wilt letten? Eh.. Niet echt, helaas.

Advertentie

Want in 100 gram pizza met kaas zitten gemiddeld 1100 calorieën. Maar dit is er eentje zonder al teveel poespas, zoals vette salami of parmaham. Dan krijg je al gauw per hapje pizza zo’n 55 calorieën binnen, gerekend dat je een hele pizza wel met twintig happen op hebt.

Maar meestal geldt dat hoe meer vlees erop zit, hoe meer calorieën je binnenkrijgt. Daar kunnen al gauw 1200 of 1400 calorieën per pizza in zitten. Denk aan veel toppings, zoals vier kazen, shoarma of pikante salami’s. Met een royaal belegd exemplaar eet je per hap dan zó 70 calorieën weg. Niet echt weinig, dus…  Maar ach, in het weekend moet het wel kunnen. Maandag eten we wel weer rijst met broccoli.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien