Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zóveel calorieën zitten er in één hapje chocoladeletter

Het heerlijke avondje is dan nu echt bijna gekomen, of wie weet worden er dit weekend al een hoop sinterklaasfeesten gevierd. En daar hoort uiteraard snoepgoed bij.

Maar het maakt nogal uit wát je snoept, zo rond 5 december.

Advertentie

Wie zoet is
Want, wat blijkt? Vergeleken met pepernoten, taaitaai en marsepein, zijn de chocoladeletters zo ongeveer het ongezondst. Tenminste, als je calorieën telt. Het verschilt wél per kleur en smaak, dus kies slim, als je gaat smikkelen:

  • Pure chocoladeletter (stukje) – 141 kcal
  • Witte chocoladeletter (stukje) – 143 kcal
  • Melk chocoladeletter (stukje) – 146 kcal

En dan hebben we het dus nog niet eens over de hele letter – dit gaat slechts om een stukje. Ter vergelijking: in een handvol pepernoten zitten ongeveer 60 calorieën. Een stuk ‘beter’ dus. Maar ach. Je hoeft niet altijd verstandig te doen, zo in december.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Dokter Dokter. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien