Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zóveel calorieën zitten er in één hapje marsepein

Het is weer de tijd van het jaar dat we een beetje ongemerkt meer snoepen dan normaal: overal zie je nu pepernoten, chocoladeletters én marsepein.

En hoe lekker het ook is, het blijft natuurlijk snoepgoed. Marsepein is al helemáál zoet: eigenlijk is het niet meer dan een mengsel van gemalen amandelen en suiker.

Advertentie

Wie zoet is…
Maar dat neemt niet weg dat het zó lekker is soms, in de vorm van een mijter, aardappel of paard. Maar in één stukje marsepein, dat je toch wel in twee happen op hebt, zitten al gauw 105 calorieën. Per hap krijg je dus ongeveer 52 calorieën binnen als je dit lekkers eet.

Een stukje van 25 gram bestaat overigens voor 15 gram uit suiker: dus weet wat je voor je kiezen krijgt. Marsepein uit de supermarkt bevat overigens vaak nog meer suiker omdat dit goedkoper is dan amandelen. In sommige varianten zit ook rozenwater en natuurlijk worden er ook nog kleurstoffen toegevoegd, om allerlei grappige vormpjes en dieren te maken. Anders zit je in januari weer braaf bij de tandarts met extra gaatjes…

Vooral varkentjes zijn populair:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien