Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Zóveel calorieën zitten er in één hapje marsepein

Het is weer de tijd van het jaar dat we een beetje ongemerkt meer snoepen dan normaal: overal zie je nu pepernoten, chocoladeletters én marsepein.

En hoe lekker het ook is, het blijft natuurlijk snoepgoed. Marsepein is al helemáál zoet: eigenlijk is het niet meer dan een mengsel van gemalen amandelen en suiker.

Advertentie

Wie zoet is…
Maar dat neemt niet weg dat het zó lekker is soms, in de vorm van een mijter, aardappel of paard. Maar in één stukje marsepein, dat je toch wel in twee happen op hebt, zitten al gauw 105 calorieën. Per hap krijg je dus ongeveer 52 calorieën binnen als je dit lekkers eet.

Een stukje van 25 gram bestaat overigens voor 15 gram uit suiker: dus weet wat je voor je kiezen krijgt. Marsepein uit de supermarkt bevat overigens vaak nog meer suiker omdat dit goedkoper is dan amandelen. In sommige varianten zit ook rozenwater en natuurlijk worden er ook nog kleurstoffen toegevoegd, om allerlei grappige vormpjes en dieren te maken. Anders zit je in januari weer braaf bij de tandarts met extra gaatjes…

Vooral varkentjes zijn populair:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien