Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in 1 naturel oliebol?

De decembermaand is van start gegaan. Het is dé maand vol pepernoten, chocoladeletters, kerststol en natuurlijk oliebollen… Erg gezond is december meestal niet. Daarom zoeken we vandaag uit hoeveel calorieën 1 normale oliebol bevat, zodat je – mocht je dat willen – wat op kunt blijven letten tijdens de feestdagen.

Maar laten we je ook even op het hart drukken dat het tijdens de feestdagen vooral om genieten gaat. Een kilootje meer of minder, maakt wat ons betreft écht niet uit.

Advertentie

Geen gezonde hap
Dat oliebollen niet de gezondste hap zijn, staat als een huis boven water. Verrassend is het dan ook niet dat ze meer calorieën bevatten dan een rijstwafeltje of een handje snoeptomaten. Maar, we hebben ook goed nieuws. Want een gemiddelde oliebol bevat minder calorieën dan je zou denken. Echt!

Voedingsinformatie 
Het Voedingscentrum vertelt dat we ons minder zorgen hoeven te maken dan gevreesd deze maand. In een normale, naturel oliebol van 65 gram zitten volgens de gezondheidswebsite namelijk maar 161 kilocalorieën. Daarvan bestaat 6,2 gram uit vet, (waarvan 1 gram verzadigd vet) en 20,8 gram uit koolhydraten (waarvan 1,8 gram uit suiker).

Vergelijking
Om dit even in perspectief te zetten: in een boterham met jonge kaas zitten 111 kilocalorieën. En in een eierkoek – die doorgaans als best gezond wordt gezien – zitten zelfs 202 calorieën. Dat is dus meer dan die gevreesde oliebol. Welke les we hier uit kunnen leren? Zoals het welbekende gezegde klinkt: geniet, maar wel met mate.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien