Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Smullen op z'n Siciliaans: cannoli met avocado-chocomousse en pistache

Wil je wat lekkers eten zonder al te veel suikers en vrij van allergenen? Ga dan zelf aan de bak en maak deze heerlijke cannoli met avocado-chocomousse en pistache.

Advertentie

Dit heb je nodig voor 8 cannoli:

  • 100 g gepelde pistaches of hazelnoten, licht geroosterd
  • 150 g glutenvrij meel + extra (bijv. 75 g havermeel en 75 g tapioca- of rijstmeel)
  • 25 g maïzena of aardappelzetmeel
  • 1 tl (5 g) psylliumvezelpoeder
  • zout
  • 100 g boter of ghee, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 3 tl honing
  • 100-125 g pure chocolade.

Voor de vulling:

  • 250 g avocado (2 à 3 avocado’s)
  • 30 g cacao
  • 5 medjool dadels, ontpit en in stukjes
  • 2 el (hazel)notenpasta

Extra nodig: hark- of bezemsteel Ø 28 mm van onbehandeld hout in 3 stukken van 30-35 cm • spuitzak met gladde spuitmond

Zo maak je het:

  1. Maal de helft van de noten fijn in de keukenmachine. Maal al het meel, psylliumvezelpoeder en wat zout even mee. Voeg boter, ei en honing toe en meng pulserend tot het deeg net pakt. Blijft het korrelig, voeg dan 1 tl koud water toe. Vorm een bal van het deeg en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkblad tot een lap van 3 mm dik. Snijd hier lapjes van 10×10 cm uit. Rol de restjes opnieuw uit en snijd tot het deeg op is. Neem 2 vellen bakpapier die 6-8 cm langer zijn dan de stelen van onbehandeld hout en knip ze in de lengte in 2gelijke stroken.
  3. Rol elke steel in een strook bakpapier, draai de uiteinden dicht en knip overtollig papier af. Leg 2 of 3 deeglapjes met de punten naast elkaar, als ruiten, en leg er in de lengte een ingepakte steel op.
  4. Rol de onderste punten eromheen en dan de bovenste, ze moeten overlappen. Lijm evt. met een drupje water. Rol het stukje hout in een tweede strook bakpapier, draai de uiteinden dicht en leg met de brede deegkanten naar beneden 30 min. in de koelkast. Doe hetzelfde met de rest van de stelen en het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 195°C of op heteluchtstand 180°C. Leg de ingepakte stelen op de bakplaat zodat het brede deel van de deeglapjes onderop ligt. Bak 15 min. Haal de bakplaat uit de oven, laat de oven aan staan, en verwijder de buitenste laag bakpapier van elke stok.
  6. Leg de stelen met koekpijpjes terug op de bakplaat en bak in 5-10 min. goudbruin. Laat de koekjes om de steel afkoelen, verwijder dan de stok en kwast de binnenzijde in met gesmolten pure chocolade. Laat hard worden en bewaar de koekjes naast elkaar in een goed afsluitbare bewaardoos.
  7. Pureer voor de vulling de avocado met de cacao, dadelstukjes en notenpasta en proef of er meer cacao of notenpasta bij moet. Doede mousse in een spuitzak met glad spuitmondje en leg 1 uur in de koelkast.
  8. Hak de andere helft van de noten grof. Vul de koekjes met mousse, bestrooi met gehakte nootjes en serveer de cannoli direct.

Bereidingstijd 30 min. Wachttijd 1½ uur Baktijd 20 min. Kcal 489 p.st.

Alles over eten lees je in de nieuwste Libelle Lekker:

Libelle Lekker 9: Licht & Zomers
Libelle Lekker 9: Licht & Zomers
€ 4,99
Die wil ik

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink
Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien