Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zó maak je cappuccino als je geen melkopschuimer hebt

Als je geen melkopschuimer in huis hebt, lijkt een cappuccino maken een onbegonnen zaak. Maar met dit handige trucje maak je in een handomdraai melkschuim!

En daar hoef je niets extra’s voor aan te schaffen.

Advertentie

Geen melkopschuimer

Het maken van een cappuccino is zo gepiept. Ook als je geen melkopschuimer hebt. Met deze truc heb je namelijk binnen één minuut perfect melkschuim. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een potje, melk en een magnetron.

De truc

De truc gaat als volgt. Schenk wat melk in een potje en schud het heen en weer. Als je een paar seconden lang goed hebt geschud, zet je het potje in de magnetron. Laat de melk daar 45 seconden opwarmen. De deksel kun je het beste op het potje laten zitten. Anders is er een kans dat de warme melk overstroomt en je je hele magnetron een opfrisbeurt moet geven. Na 45 seconden open je het potje en voilà: je hebt opgeschuimde melk! Als een ware barista kun je vervolgens de warme, schuimende melk bij je koffie gieten. En je hebt een verse cappuccino!

Wil jij ook eens zo’n leuk hartje in je koffie maken, maar lukt het je nooit? Op deze manier lukt het iedereen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock. 

Lees meer

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien