Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó maak je cappuccino als je geen melkopschuimer hebt

Als je geen melkopschuimer in huis hebt, lijkt een cappuccino maken een onbegonnen zaak. Maar met dit handige trucje maak je in een handomdraai melkschuim!

En daar hoef je niets extra’s voor aan te schaffen.

Advertentie

Geen melkopschuimer

Het maken van een cappuccino is zo gepiept. Ook als je geen melkopschuimer hebt. Met deze truc heb je namelijk binnen één minuut perfect melkschuim. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een potje, melk en een magnetron.

De truc

De truc gaat als volgt. Schenk wat melk in een potje en schud het heen en weer. Als je een paar seconden lang goed hebt geschud, zet je het potje in de magnetron. Laat de melk daar 45 seconden opwarmen. De deksel kun je het beste op het potje laten zitten. Anders is er een kans dat de warme melk overstroomt en je je hele magnetron een opfrisbeurt moet geven. Na 45 seconden open je het potje en voilà: je hebt opgeschuimde melk! Als een ware barista kun je vervolgens de warme, schuimende melk bij je koffie gieten. En je hebt een verse cappuccino!

Wil jij ook eens zo’n leuk hartje in je koffie maken, maar lukt het je nooit? Op deze manier lukt het iedereen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock. 

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien