Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Carpaccio van rode biet

Voorgerecht, voor 4 personen

Benodigdheden:

Advertentie

  • 4-6 middelgrote verse bietjes
  • zout, peper
  • 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2-4 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de bietjes dun, snijd ze in flinterdunne plakken en verdeel deze over 4 borden.
  2. Bestrooi met zout, peper en lente-ui en schenk er een sliertje olijfolie over.

Bereidingstijd: circa 15 min. Circa 115 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking.

voorgerechtenuithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 tips die kunnen helpen tegen brandend maagzuur

Tot wel 1 op de 5 Nederlanders heeft er weleens last van: oprispingen, boeren en een branderig gevoel achter het borstbeen. Oftewel: brandend maagzuur. Met deze tips ga je de strijd aan met dit nare gevoel. 
Libelle samen met Losecosan

Wat is brandend maagzuur?

Onze maag gebruikt zuur om voedsel te verteren en bacteriën te doden. In de maagwand zitten speciale cellen die dit zuur produceren. Overtollig maagzuur ontstaat door teveel cellen die dit zuur produceren. En juist dat overtollige maagzuur geeft een branderig gevoel in je maag en slokdarm. Overtollige maagzuur kan ook omhoog komen in de slokdarm, zeker als het ‘klepje’ tussen de slokdarm en maag niet goed functioneert.

Advertentie

Wat kun je doen?

Vaak denkt men: het gaat vanzelf wel weer over. Maar als je last van hebt van terugkerend brandend maagzuur doe je er goed aan om deze tips eens toe te passen. En als de tips niet helpen, kun je Losecosan proberen.

Tip 1: vermijd strakke kleding

Het klinkt misschien als een open deur, maar een broek of top die knellen rondom je buik en maag kunnen brandend maagzuur veroorzaken. Trek die comfy trui en legging dus maar uit de kast, dan heb je in ieder geval geen drukkend gevoel op je maag.

Tip 2: Gember

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt als remedie tegen maagzuur. Het vermindert misselijkheid, dus kan het ook helpen tegen maagzuur. Je kunt in dit geval het beste gemberthee drinken. Ginger ale is niet zo slim, want hier zit koolzuur in dat het maagzuur kan versterken.

Tip 3: Rechtop

Wist je dat je houding kan bijdragen aan brandend maagzuur? Als je rechtop staat leg je minder druk op de onderste sluitspieren van je slokdarm en zo kan je voorkomen dat je maagzuur in je slokdarm naar boven komt. Extra tip: als je ’s nachts last hebt van brandend maagzuur, kun je het beste een kussen onder je romp leggen. Door je hoofd en bovenlichaam hoger te houden dan je onderlichaam, kan de pijn langzaam weggaan.

Tip 4: Geen koolzuur en koffie

Als je vaker last hebt van brandend maagzuur, kun je koolzuurhoudende dranken beter links laten liggen. Ook je bakkie koffie kun je beter even overslaan, omdat daar ook zuren in zitten. Toch zin in koffie? Kies dan voor decafé, dat heeft een lagere zuurgraad.

Tip 5: Losecosan

Als je last hebt van terugkerend brandend maagzuur, zoals bijvoorbeeld midden in de nacht, kun je Loseocan* proberen. Losecosan verlicht brandend maagzuur tot wel 24 uur lang met één tablet. Het remt de maagzuurproductie bij de bron en voorkomt op die manier dat je last krijgt van brandend maagzuur, wanneer je lekker ligt te slapen bijvoorbeeld. Bij lichte klachten, bijvoorbeeld na het eten, zou je eerst een maagzuurbinder kunnen proberen, zoals Rennie**.  Maagzuurbinders werken vaak sneller, maar uiteindelijk maar een maximaal aantal uren.

Verlichting

Door de overtollige maagzuurproductie bij de bron te remmen, verlicht Losecosan klachten tot wel 24 uur lang, met maar één tablet. De tabletten zijn gemakkelijk door te slikken met een glas water maar kunnen ook opgelost worden in niet-bruisend water of vruchtensap. Wil je kans maken op een dinerbon t.w.v. € 100,-? Doe dan mee aan de enquête op Losecosan.nl.

* Losecosan® 20mg kan niet in combinatie met alle medicijnen gebruikt worden.
** Lees voor gebruik de bijsluiter. 

KOAG/KAG-nr. 80-0221-6519

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 26 februari: "Lieve Ram, grote kans dat je verliefd bent"

De tarotkaart die voor vrijdag 26 februari is getrokken is ‘Twee van Kelken’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze kaart staat voor: Een liefdevolle ontmoeting, men wordt geraakt. Kan ook staan voor verzoening, hartelijk weerzien of begin van een vriendschap. Liefde: Elkaar tegemoetkomen op gevoelsniveau, verliefdheid, elkaar het hof maken. Werk: een prettige sfeer waarin iedereen tot z’n recht komt.

Advertentie

Ram

De bloemen bloeien en de bijen zoemen om je heen: grote kans dat je verliefd bent! Of lonkt de lente? In ieder geval heb je zin in de liefde. Kunstenaars vinden vandaag hun muze.

Stier

Hoe wil jij verder met je partner? Grote kans dat thema’s als verantwoordelijkheid en trouw voorbijkomen. Ongezellig? Nee hoor! Je serveert er een mooie wijn bij en een dikke zoen.

Tweelingen

Ook al staat er geen wind vandaag, jouw jasje waait naar degene op wie je indruk wilt maken. Bedenk dat dit een korte termijnstrategie is. Ontwikkel meer eigen meningen.

Kreeft

Iemand wiens mening je hoog hebt zitten, kan juist daarom op je tenen staan. Trek je terug en ga na waar de pijn vandaan komt. Het vervolgens delen hoeft niet, maar levert wel herkenning op.

Leeuw

Een baas, partner of vaderfiguur geeft iets aan je door. Neem advies serieus, je kunt er je voordeel mee doen. Voor vrijgezellen gaan deuren open. Meervoud, ja! De keuze is aan jou.

Maagd

Letterlijk en/of figuurlijk maak jij je tuin lente klaar. Welke bloemen en gedachten zaai jij? Wees je bewust dat alles wat je nu doet, gevolgen heeft voor later. Positief en negatief.

Weegschaal

Ontmoetingen op straat (buiten) hebben verrassende gevolgen. Je ziet iemand in een ander licht. Ruzies met buren overgiet je met een heerlijk diplomatiek sausje. Het smaakt iedereen.

Schorpioen

Moois lonkt: de postbode staat waarschijnlijk vaker voor je deur dan je portemonnee kan bijhouden. Venus geeft je vandaag ook nuchterheid mee. Selecteer wat voor de kringloop.

Boogschutter

Lompe opmerkingen kunnen een tere sfeer verstoren. Woorden en gebaren verpakken met strikjes gaat je vandaag beter af dan anders. Doe ‘es lief! Zeg alleen wat je meent.

Steenbok

Maak tijd voor de liefde, ook al staat je agenda vol. Oppervlakkige praat is niet aan je besteed, jij wilt concreet. Woon je nog niet samen, dan check je vandaag Funda voor het beste nest.

Waterman

Date je iemand virtueel, dan idealiseer je erop los. Een live ontmoeting is nu snel ingepland. Klopt het beeld dat je van iemand hebt met de werkelijkheid? Het zit je in je eigen hoofd.

Vissen

Een dromerige, romantische stemming. Zit je met een probleem, dan kun je dat nu goed verwoorden. Er iets aan doen is een ander verhaal. Wacht met acties tot na het weekend.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hof geeft de Staat gelijk: invoering avondklok was in orde

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat bij de avondklok terecht gebruikt is gemaakt van Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Het hof staat dus niet achter het oordeel van de rechter op 16 februari. 

De stichting Viruswaarheid spande een rechtszaak aan tegen de Staat vanwege de avondklok. De voorzieningenrechter kwam op 16 februari tot de conclusie dat bij het invoeren van de avondklok onterecht gebruikt is gemaakt van de Wbbbg, aangezien deze wet alleen is bedoeld voor acute noodsituaties. De rechter vond het coronavirus geen acute noodsituatie.

Advertentie

Hier was de Staat het niet mee eens en ging in hoger beroep, ook in verband met de avondklokboetes die de afgelopen weken zijn uitgedeeld. De politie heeft namelijk inmiddels al tienduizenden boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de maatregel.

Voldoende aanleiding

“Het gerechtshof heeft echter geoordeeld dat er wel degelijk sprake is van buitengewone omstandigheden die het invoeren van de avondklok mogelijk maken”, staat in een verklaring van het gerechtshof. “De coronapandemie is hiervoor voldoende aanleiding. De regering mocht uitgaan van het advies van het Outbreak Management Team.”

Spoedwet

Deze uitspraak heeft geen invloed op de avondklok, want het kabinet heeft met een spoedwet maatregelen genomen om de avondklok hoe dan ook door te laten gaan. Deze spoedwet is al door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen. Dat betekent dat de avondklok juridisch is geregeld door het kabinet.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rechtspraak.nl. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry openhartig over alle media-aandacht rondom de 'Megxit'

Vorige week bevestigde Buckingham Palace dat Harry en Meghan ‘niet meer zouden terugkeren als werkende leden van de koninklijke familie’. Tijdens de bekende carpool karaoke vertelt de prins aan vriend en talkshowhost James Corden over deze keuze. 

De Britse mannen zijn al langere tijd bevriend met elkaar. Zo was James Corden ook een van de gasten tijdens het huwelijk van Harry en Meghan in 2018. Tijdens het interview worden dan ook een hoop grappen gemaakt.

Advertentie

Een rappende prins

De twee heren rijden in een Engelse dubbeldekker door Los Angeles, volledig coronaproof. Hoewel er geen echte carpool karaoke kan plaatsvinden, probeert de prins wel wat te rappen op het themalied The Fresh Prince of Bel-Air. Verder spreken de mannen nog over hoe het Harry in de Verenigde Staten bevalt, zijn werkzaamheden nu en de stap terug van de koninklijke familie. Tussendoor laat James Harry wat bekende plekken in Hollywood zien. Maar er is uiteraard ook ruimte voor een serieus en persoonlijk gesprek.

Giftig

Wanneer James over het vertrek van Harry en Meghan uit de Britse koninklijke familie begint, probeert de prins het wat te verduidelijken. “Het was meer een stap terug dan een vertrek”, legt hij uit. “Het was een erg heftige omgeving, zoals veel mensen wel hebben gezien. We weten allemaal hoe intens de Britse pers kan zijn en dat was funest voor mijn mentale gezondheid. Ik had zoiets van: ‘Dit is giftig.’ Dus ik deed wat elke man en vader zou doen en dacht: ‘Ik moet mijn gezin hier weghalen.”’

Nooit weggelopen

Daarna benadrukt hij dat ze nóóit wegliepen. “Wat mij betreft, en welke beslissingen er ook aan de andere kant worden genomen, ik zal nooit weglopen. Ik zal altijd bijdragen. Maar mijn leven is een openbare dienst. Dus waar ter wereld ik ook ben, het zal hetzelfde zijn.”

Bekijk hieronder de ‘carpool karaoke’ van James Corden en prins Harry:

Dit is hoe het verder gaat met Harry en Meghan:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Huffpost. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien