Carrotcake

Gerecht voor 12-14 personen:
- 250 g bloem
- 250 g kristalsuiker
- 0,5-1 tl zout
- 1,5 tl natrium bicarbonaat (zuiveringszout)
- 2 tl gemalen kaneel
- 1-2 tl geraspte gemberwortel
- 2,25 dl zonnebloemolie
- 3 eieren
- 150 g walnoten, grof gehakt
- 350 g wortelen, geraspt
- 200 g verse roomkaas
- 4 el creme fraiche
- 2 el boter
- 225 g poedersuiker
- 1-2 el citroensap
Bereidingswijze:
Meng bloem, kristalsuiker, zout, natrium bicarbonaar, kaneel en gember. Roer de olie erdoor en klop het mengsel luchtig. Klop de eieren er een voor een door. Voeg dan de noten en wortelen toe en schep het beslag in een ingevette vorm van circa 26 cm doorsnede. Bak de cake 40-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 175ºC. Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen. Roer voor het glazuur de roomkaas los en met creme creme fraiche en boter. Roer de poedersuiker er in gedeelten door tot een glad mengsel ontstaat. Breng het glazuur op smaak met citroensap en strijk het met een paletmes in een dikke laag over de cake. Laat het glazuur circa 1 uur drogen.
Bereidingstijd: circa 25 min. Oventijd: 40-50 min. Wachttijd: 1 uur Circa 495 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking