Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Geen vakantie? Geen probleem! Met deze cava sangria haal je Spanje in huis

Dit heerlijke zomerse recept in combinatie met het prachtige weer brengt ons in tropische sferen. En het állerfijnste: je hebt het in minder dan 5 minuten op tafel staan. Salut!

Leuk voor bij een Spaanse tapasavond of gewoon gezellig met je vriendinnen (op afstand) in de tuin. Duik snel de keuken in en genieten maar.

Advertentie

Dit heb je nodig voor een kan sangria

  • De blaadjes van een paar takjes verse munt
  • 1 fles cava (750 ml), gekoeld
  • 250 ml witte druivensap, gekoeld
  • 150 g verse aardbeien, gehalveerd
  • 75 ml sinaasappellikeur, zoals Grand Marnier of Cointreau
  • IJsblokjes

Zo maak je het

Kneus de muntblaadjes met een houten lepel tegen de wand van een grote, glazen kan. Giet de cava erbij en voeg druivensap, likeur en aardbeien toe. Doe de ijsblokjes erin en dien direct op. Salut!

Bereiden: circa 5 min
Circa 154 kcal per glas (bij 6 glazen)

Last van fruitvliegjes in de keuken? Zó kom je er vanaf:

Receptuur + Beeld: Saskia van Osnabrugge

sangria

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien