Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Groen, gezond én goddelijk: cheesecake met courgette & pistachenoten

Een gezonde cheesecake? Jazeker! Want mét courgette. Een beetje vreemd misschien, maar wel superlekker. En kei gezond, dus. Om de cake groen te krijgen, voeg je matchapoeder toe. Wanneer ga jij ’m maken?

Toetje of gebak (voor ca. 12 puntjes)

Advertentie

Voor de bodem:

  • 300 g pistachenoten (ongezouten), gepeld
  •  12 dadels, ontpit
  • 60 g geraspte kokos
  • mespunt zout

Voor de vulling:

  • 375 g mascarpone
  • 1 tl pandan extract (verkrijgbaar bij een Aziatische toko)
  • 2 bio limoenen, sap en rasp
  • 4 el honing
  •  ½ groene courgette
  • ½ gele courgette
  • 2 citroenen, het sap
  • 150 g suiker

Voor de garnering:

  • 125 ml slagroom
  • 1 el honing
  • 1 tl matcha poeder
  • blaadjes Thais basilicum
  • 25 g pistachenootjes, fijngehakt

Extra: keukenmachine, kaasschaaf, keukenpapier,mixer, taartvorm met ribbelrand en uitneembarebodem 24 cm Ø, aluminiumfolie

Aan de slag:

Maak eerst de bodem: doe de pistachenoten, dadels, kokos en zout in de kom van de keukenmachine en maal tot een deeg. Duw dit pistachedeeg in de vorm en zet deze 45 minuten in de vriezer om op te stijven.

Maak ondertussen de zoete citroen-courgettelinten: schaaf met een kaasschaaf 4 plakken rondom in de lengte van de courgettes. Snijd de plakken in lange linten van een halve centimeter breed. Breng het citroensap met de suiker aan de kook. Voeg eerst de groene linten toe en laat ze 5 minuten zachtjes stoven (deze zijn voor de vulling van de taart). Haal ze uit de suikersiroop en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Voeg nu de gele courgettelinten toe en laat ook deze 5 minuten stoven (deze zijn voor de garnering van de taart). Haal ze uit de siroop en laat ze op een ander stuk keukenpapier uitlekken.

Maak nu de vulling: mix de mascarpone los met het pandan extract. Rasp de limoenschil erover en snijd de limoentjes doormidden. Kerf met een mes het vruchtvlees een beetje los en knijp het sap eruit. Voeg de honing toe (of meer naar smaak) en meng het met een lepel goed door (gebruik nu geen mixer, dan wordt de vulling slap). Schep ten slotte voorzichtig de groene courgettelinten erdoor.

Haal de pistachebodem uit de vriezer, laat ’m 5 minuten rusten en duw ’m dan vanaf de onderkant omhoog uit de taartvorm. Zet hem op een schaal. Schep de vulling erin en dek af met folie.

Laat de taart nog 1½ uur opstijven in de koelkast. En dan: klop de slagroom stijf met de honing en matchapoeder en verdeel over het midden van de taart. Versier met sliertjes gele courgette en blaadjes Thais basilicum.

Bereiding: 30 min. Wachttijd: 2 uur + 15 min.

Receptuur : Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven.

cheesecake

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien