Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Speciaal voor de chocoholic: dubbele choco-koekjes

Zelfs als je geen liefhebber bent van witte chocolade zijn deze koekjes echt een aanrader. Door het roosteren karamelliseert de chocolade en wordt het resultaat nootachtig van smaak. Heerlijk tussen de donkere koekjes!

Dit heb je nodig voor het deeg:

Advertentie

  • 190 g roomboter
  • 130 g kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 220 g bloem + extra
  • 70 g cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder

Voor de vulling:

  • 360 g witte chocolade, fijngehakt •
  • 225 ml slagroom
    Extra: uitsteekvorm 6 cm Ø

Klop voor het deeg de roomboter met de suiker en het zout luchtig met de keukenmachine. Zeef de bloem, het cacao- en bakpoeder in een kom en voeg in twee delen toe aan de boter. Roer tot een egaal en goed gemengd deeg. Verdeel het deeg in twee delen en wikkel beide delen in plasticfolie. Laat het minstens een uur opstijven in de koelkast.Verwarm de oven voor op 120 °C. Verdeel voor de vulling de chocolade over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Roer de chocolade elke 10 minuten voorzichtig door en bak in totaal 30-40 minuten tot de chocolade goudbruin en gekaramelliseerd is. Verwarm de slagroom in een pannetje, voeg de gekaramelliseerde chocolade toe en mix met een staafmixer tot een homogene massa. Giet de chocoladevulling in een bakje en laat het afkoelen in de koelkast.

Verhoog de oventemperatuur naar 160 °C. Haal het deeg 5 minuten voor het uitrollen uit de koelkast. Rol beide plakken uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ca. 3 mm. Steek met een uitsteekvorm ca. 40 koekjes uit de lappen deeg en leg ze op met bakpapier bekleedde bakplaten. Bak de koekjes ca. 15 minuten in de oven en laat de koekjes volledig afkoelen. Haal de gekaramelliseerde witte chocolade uit de koelkast, schep wat vulling op de helft van de koekjes en druk de andere koekjes er voorzichtig bovenop. Versier eventueel met wat extra witte chocolade.

Bereidingstijd 20 minuten. Wachttijd 1 uur. Oventijd 55 minuten.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

chocolade-koekjes

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien