Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit gebeurt er wanneer je tegelijkertijd chocola eet en muziek luistert

Van een stukje chocola zijn we niet vies, en ook muziek kan ons humeur flink opbeuren. Maar wist je dat het ook volgens de wetenschap een goed idee is om die twee te combineren?

Door bepaalde muziek te luisteren terwijl je chocola eet, zou de chocoladesmaak veel intenser worden.

Advertentie

Hersenactiviteit
Chocolademerk Godiva deed een proef, waarbij naar de hersenen werd gekeken tijdens het eten van chocola. Je kon tijdens dit (Nederlandse) hersenonderzoek duidelijk zien dat sommige stofjes in chocola stimulerende en activerende effecten hebben op het brein.

Perfecte muziek
Hoogleraren Charles Spence en Janice Wang, experts op het gebied van de invloed van zintuigen op smaakbeleving aan Oxford University, deden vervolgens in opdracht van Godiva onderzoek naar muziek- en smaakbeleving. De conclusie: stofjes die in chocolade zitten, maken in de hersenen iets los wat met muziek kan worden versterkt. Spence en Wang ontwikkelden naar aanleiding van hun onderzoek per chocoladesoort de perfecte muziek, om de smaak van chocola zo intens mogelijk te kunnen beleven. Benieuwd geworden hoe dit precies zit? Hier vind je meer informatie. Vanavond maar meteen uitproberen?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Culy. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien