Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Maken! Charmante chocolade-mandarijntaart

Of je nu een dinertje hebt vanavond of in een culi-bui bent… Een goed excuus heb je niet nodig om deze prachtige chocolade-mandarijntaart te maken.

Dit heb je nodig
voor 10-12 personen

Advertentie

Voor de bodem

  • 200 g krokante koekjes, zoals Jan Hagel
  • speculaasjes of Bastogne-koeken
  • 100 g boter, gesmolten
  • 75 g suiker

Voor de vulling

  • 2 eierdooiers
  • 300 ml slagroom
  • 300 g pure chocola (van goede kwaliteit), fijngehakt

1 portie gekonfijte mandarijnenschil

  • 150 g pitloze kleine mandarijntjes, in partjes gesneden (schil eraan laten)
  • 65 g suiker

Zo maak je het
Maak eerst de mandarijntjes: vermeng ze met de suiker in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur dan uit, dek de pan af en laat 6 uur staan.

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de koekjes met de gesmolten boter en de suiker fijn in een keukenmachine. Vet een lage taartvorm (liefst met losse bodem) met een doorsnede van ±22-24 cm in en bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier.

Druk het koekjesmengsel uit op de bodem en druk het uit langs de randen tot een mooie egale koekbodem. Bak de vorm 10 minuten in de oven en laat op een rooster geheel afkoelen. Maak dan de vulling. Klop de dooiers los in een kom. Breng de room aan de kook in een steelpan met dikke bodem en haal van het vuur. Giet een derde van de hete room al kloppend bij de dooiers in een dunne straal, en giet dan het hele mengsel bij de resterende warme room, blijf goed kloppen.

Zet terug op het vuur en roer tot het zo dik is als dunne vla, hou het vuur tegen de kook aan, maar laat het zeker niet koken. Haal dan van het vuur en voeg de chocola en 2 el fijngeraspte mandarijnenschil toe. Laat de chocola al roerend smelten. Giet de vulling in de gebakken bodem en laat de taart in 2 uur helemaal afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast en laat nog 4 uur opstijven. Hij is dan tegelijk klaar met de mandarijntjes.

Bereiden: ca. 75 min. Opstijven ca. 6 uur. Kcal: ca. 385.

Bestel alle producten bij Albert Heijn online.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Babar

 

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien