Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Chocoladelepels in warme melk

Met deze chocoladelepels kun je je eigen chocolademelk maken! Deze lepel kan je ook leuk inpakken en als cadeautje geven. Perfect voor de tijd van het jaar!

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 3 uur en 30 minuten

Advertentie

Benodigdheden voor 16 stuks:

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 1 of meer blikjes gecondenseerde melk
  • zeezoutflakes naar smaak
  • kaneelpoeder
  • kardemompoeder
  • oranjebloesemwater
  • melk
  • notenlikeur (optioneel)

Voor de toppings

  • stukjes vanillestokjes
  • in stukjes gesneden marshmallows
  • geroosterde fijngehakte hazelnoot, walnoot of pistachenootjes
  • gedroogde lavendelbloemetjes
  • stukjes gedroogde framboos
  • zestes van biologische citroen of sinaasappel
  • roze peperbesjes

Bereiding:

  1. Maak eerst gezouten karamel.
  2. Het is een goed idee om meerdere blikjes van die heerlijke karamel tegelijk te maken. Karamel komt in de feestmaand altijd van pas. Het is heel lang houdbaar in de koelkast.
  3. Zet het blikje gecondenseerde melk (of meerdere blikjes) in een diepe pan. Schenk er zoveel water bij dat het bijna onderstaat. Breng aan de kook. Laat 3 uur zachtjes koken. De gecondenseerde melk zal in een heerlijk dikke karamelpasta veranderen. Laat volledig afkoelen.
  4. Schep de karamel in een kom en voeg wat verkruimelde zeezoutflakes toe naar smaak.
  5. Smelt de soorten chocolade afzonderlijk au bain-marie.
  6. Voeg aan de gesmolten pure chocolade wat kaneelpoeder toe naar smaak.
  7. Voeg aan de witte gesmolten chocolade wat kardemompoeder toe naar smaak.
  8. Voeg aan de pure chocolade een druppel oranjebloesemwater toe.
  9. Leg de lepels op een dienblad dat is bekleed is met bakpapier. Zorg dat ze recht liggen, anders loopt de gesmolten chocolade eraf. Ondersteun het heft eventueel met wat brood.
  10. Schep de lepels vol met de gesmolten chocolade. Versier ze met toppings naar keuze.
  11. Schep ook een aantal lepels vol met gezouten karamel. Versier die met lijntjes gesmolten chocolade. Laat ze opstijven in de ijskast.
  12. Voor gebruik: verwarm melk, schenk in een kopje en steek er een lepel in. Voor een mok gebruik je 2 lepels. Voeg eventueel een scheutje notenlikeur toe.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: Dit heb je altijd al willen leren: met chocolade decoreren

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Jacqueline Pietrowski

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien