Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Deze heerlijke chocoladesnack maak je met slechts twee ingrediënten

Zin in een snel tussendoortje, maar wil je nét even wat anders dan een gebruikelijke snack? Waag je dan aan deze heerlijke fudge. Het recept is super makkelijk en je maakt hem met slechts twee ingrediënten. 

Let op: als je dit eenmaal begint te eten, is er een kans dat je niet kunt stoppen.

Advertentie

Chocolade fugde

Dit recept voor chocolade fudge is super simpel en ook nog eens heel erg lekker. Chocolade fugde is namelijk eigenlijk gewoon een héél smeuïge brownie, die niet eens in de oven hoeft. Om deze snack te maken meng je slechts twee ingrediënten met elkaar en laat je het mengsel even afkoelen in de oven. Zo gepiept dus!

Twee ingrediënten

Wat je nodig hebt voor dit ingrediënt is als volgt: één blikje gecondenseerde melk en 300 gram chocolade. Je kunt hiervoor pure chocolade, maar ook melkchocolade gebruiken. Let wel op: je gaat de chocolade mengen met de gecondenseerde melk, waardoor de chocoladesmaak al iets minder intens wordt. Pure chocolade is dus wel aan te raden bij dit recept, zodat je de chocola nog goed proeft.

Mengen

Snijd de chocola die je hebt gekozen vervolgens in stukjes. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje en laat dit een middelhoog vuur opwarmen. Zet het vuur dan een tikje later en voeg de stukjes chocolade toe aan de melk. Roer dit zo’n 5 minuten langzaam door, totdat alle chocolade gesmolten is en je één gladde massa hebt.

Koelen

Pak een bakplaat of springvorm en bedek deze met bakpapier. Giet het chocolademengsel daar in. Zet het vervolgens zo’n 3 à 4 uur in de koelkast. Als het afgekoeld en uitgehard is, snijd je de fudge in vierkantjes. En je bent klaar. Snacken maar!

Ben jij wel fan van deze makkelijke én heerlijke recepten? Probeer dan ook eens dit creamy Oreo-toetje waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt. 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Beeld: iStock.

twee ingrediënten

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien