Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Chocoladetaart

Voor circa 25 stukjes
600 g pure chocolade, grofgehakt
275 g boter
3 eieren
200-225 g fijne tafelsuiker
75 g zelfrijzend bakmeel
zout
100 g gemalen amandelen
merg uit 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
poedersuiker

Bereidingswijze:

Advertentie

  1. Smelt 350 g choco­lade met 225 g boter al roerende in een kom boven een pan met heet water.
  2. Laat het meng­sel iets afkoe­len.
  3. Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel en klop de gesmolten chocolade er in delen door.
  4. Spatel het bakmeel, mespunt zout, amandelen en vanillemerg erdoor.
  5. Schenk het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm en bak de taart in 40-45 min. nét gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 190°C.
  6. Smelt 250 g chocolade met 50 g boter in een kom boven een pan met heet water, laat afkoelen tot het nog net strijkbaar is en schenk het glazuur over de taart.
  7. Laat de chocolade harden.
  8. Leg er een uitgeknipte haas op en bestrooi dun met poedersuiker.

Bereidingstijd: circa 30 min. Oventijd: 40-45 min.
Circa 295 kcal p.st.

hapjes
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien