Waarom cinnamon rolls het bananenbrood van de tweede lockdown zijn

Was jij tijdens de eerste lockdown ook druk in de keuken met bananenbrood en zuurdezembolletjes? Trek je schort dan maar weer aan: tijdens de tweede coronagolf wil je namelijk cinnamon rolls proberen.
Thuis werken, dichte horeca en geen sociale activiteiten: het is hét recept om thuis de keuken in te duiken. Tijdens de eerste lockdown was vooral het bananenbrood behoorlijk in trek. Maar nu de dagen guurder worden, zijn we de smaak van tropisch fruit helemaal beu. Het moet knusser, warmer en gezelliger. Zie daar: de cinnamon rolls.
Cinnamon rolls
Het kaneelbroodje is vooral populair in de Zweden en wordt graag bij de koffie gegeten. Maar ook in de Nederlandse keukens worden steeds vaker kaneelbroodjes gebakken. Het is het perfecte lockdown-recept voor het najaar. De heerlijke kaneelsmaak past perfect bij het koude weer en de geur van de rolletjes maakt het thuiszitten toch een stuk gezelliger.
Drie versies
En er is nog meer goed nieuws: cinnamon rolls zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Voor de ervaren chef is een klassiek kaneelbroodje prima te doen. Daar ben je gemiddeld een hele zondagochtend zoet mee, maar dan heb je ook wat. Voor de onervaren kok is er nog de cinnamon roll voor dummies. Die maak je met croissantdeeg en staat binnen een half uurtje op tafel.
Ben je echt heel ongeduldig of wil je nu heel gauw zo’n lekker kaneelbroodje proeven? Dan is er zelfs nog een versie die binnen één minuut klaar is. Kijk eens aan, dat doe je zelfs nog even snel tussen het thuiswerken door!
Heb je de (kaneel)smaak te pakken? Dan moet je ook deze heerlijke cake eens uitproberen.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Beeld: iStock.