Hier maak je iedereen blij mee: heerlijke citroen-kokoscake

Er zijn van die taarten waarmee je íedereen blij kunt maken. Deze citroen-kokoscake is er zo eentje. Daarnaast heb je ‘m ook nog zo gemaakt!
Dit heb je nodig voor de citroen-kokoscake:
- 100 gram Griekse yoghurt
- 220 gram roomboter
- 1 citroen
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 275 gram bloem
- 30 gram kokosrasp
- 180 gram suiker
- springvorm
- bakpapier
Zo maak je ‘m:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop 220 g roomboter en 180 g suiker romig.
- Voeg 100 gram Griekse yoghurt en het sap van 1 citroen toe en mix glad.
- Voeg de eieren toe.
- Doe er 1 tl bakpoeder, 1 tl baking soda en 275 g bloem bij en mix opnieuw.
- Voeg een snuf zout en 30 gram kokosrasp toe.
- Bekleed een springvorm met bakpapier en stort het beslag erin.
- Bak de cake in ca. 55 min. gaar.
- Breng het sap van 1 citroen aan de kook en los er 4 el suiker in op.
- Verdeel het citroenmengsel over de cake en bestrooi met suiker, citroen- en kokosrasp.
Smakelijk!
Nog meer lekkers? Haal dan de Libelle Lekker in huis:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
lees ook
Recept: Diana Scheel. Beeld: Shutterstock