Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

IJskoud de lekkerste: dit citrusijs met griekse yoghurt

Dit dorstlessende ijsje ziet er extra mooi uit doordat je de uitgeperste citrusvrucht gebruikt om het ijs in te serveren. Behalve de looks is-ie ook nog eens super dorstlessend en niet geheel onbelangrijk: ontzettend lekker.

Ingrediënten voor 8 personen:

Advertentie

  • 65 g suiker
  • 25 ml water
  • 120 ml sinaasappelsap (ca. 2 stuks)
  • 120 ml grapefruitsap (ca. 1 stuks)
  • 90 ml citroensap (ca. 2 stuks)
  • 600 ml Griekse yoghurt
  • handje basilicumblaadjes

Breng de suiker met het water in een pannetje aan de kook. Haal de pan meteen van het vuur en voeg sinaasappel-, grapefruit- en citroensap toe. Schenk het mengsel in een afsluitbare bak en zet deze minimaal 4 uur in de vriezer. Vries eventueel ook de schillen in.

Schraap het bevroren citrusmengsel met een vork tot schaafijs. Doe de yoghurt in glazen of de bevroren citrusschillen, schep hier wat schaafijs op en garneer met kleine blaadjes basilicum.

Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur vriestijd.

Zin in een tropisch feestje? Scoor dan nu kaarten voor de Libelle Zomerweek:

Libelle Zomerweek entreekaart nu met €4 korting
Libelle Zomerweek entreekaart nu met €4 korting
€ 19,95 € 15,95

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien