Claartje's pittige bospeensoep

Binnenkort is Libelle ook op tv te zien! Vanaf deze week plaatsen we de recepten van verschillende soepen van chefkok Claartje Lindhout, die vanaf maandag 15 september dagelijks te zien is op SBS6 met Libelle & Claartje in de keuken.
Pittige bospeensoep met sinaasappel, chorizo & koriander
Soep is gezond, slank én lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren. Kortom: soep is super! Elke week een heerlijk net-even-anders-recept.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kilo bospeen
1 el fijngestampte korianderpoeder
½ Spaanse peper
2 uien, gesnipperd
1 sinaasappel
1,5 l water
1 chorizoworst
gemalen peper
zout
3 el fijngesneden koriander
Bereidingswijze
Was de bospeen en snijd deze in stukken. Rooster de koriander ± 3 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de Spaanse peper doormidden en verwijder het zaad (als u van heet houdt, kunnen ze blijven zitten). Verwarm de olijfolie in een pan en voeg daar de uien, korianderpoeder, Spaanse peper en bospeen aan toe. Rasp de schil van de gewassen sinaasappel hier overheen. Blus af met het sap van de sinaasappel. Roer goed en voeg nu het water toe. Laat dit 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen en roer af en toe. Snijd intussen de chorizo in plakjes en bak deze aan beide kanten bruin in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Pureer de soep met de staafmixer, maak op smaak met zout en peper en voeg daarna de gebakken chorizo toe. Garneer met verse koriander.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten. Circa 335 kcal per persoon.
Probeer ook een van de andere lekkere recepten