Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Clafoutis met kersen

Clafoutis wordt traditioneel bereid met kersen mét pit om te voorkomen dat de vulling te vochtig wordt.

 

Advertentie

 

 

Nagerecht voor 6-8 personen:
650-750 g kersen, met pit
90 g poedersuiker
2 grote eieren
1-2 el bloem, gezeefd
1 dl crème fraîche
5-6 el volle melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kersen in een ovenschaal en strooi er 15 g poedersuiker over. Zet de schaal met kersen circa 5 min. in een voorverwarmde oven op 220°C tot de kersen goed warm zijn. Schakel terug naar 175°C. Klop de eieren los en roer er de bloem, 75 g poedersuiker, crème fraîche en melk door. Schenk het eimengsel over de kersen. Zet de schaal weer in de oven en bak de clafoutis 30-40 min. tot de bovenkant licht gekleurd is en het eimengsel net gestold. Serveer lauwwarm, eventueel met lobbig geklopte slagroom.

Bereidingstijd: 15 min. – Oventijd: 30-40 min. – Aantal porties: 7 – ca 185 Kcal p.p.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien