Probeer nu deze overheerlijke cocktail: lychee bellini

Weer eens wat anders dan een borrel of een glas wijn voor bij het diner: een cocktail met verrassende ingrediënten. Even schudden voor gebruik, natuurlijk.
Niet alleen heel lekker maar ook nog eens gemakkelijk te maken!
Lychee Bellini
Bereidingstijd 15 min. | Wachttijd 1 uur
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 3 blaadjes gelatine
- 120 ml lycheesap (blik)
- 30 ml citroensap
- 1,5 tl rozenwater
- 50 ml wodka of gin
- enkele lychees, in stukjes
- rode of witte aalbessen
- verveine (citroenverbena)
- champagne of frisse, mousserende witte wijn
Zo maak je het:
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Meng lycheesap, citroensap en rozenwater in een pannetje en schep er 6 eetlepels uit.
- Breng de rest tegen de kook.
- Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe en roer tot de blaadjes volledig zijn opgelost.
- Doe nu de wodka erbij.
- Giet het mengsel in een afsluitbaar bakje en zet het in de koelkast tot het stevige jelly is.
- Snijd de jelly in stukjes en verdeel deze over ijskoude glazen.
- Voeg het achtergehouden sap, stukjes lychee, wat besjes en eventueel wat verveine toe.
- Vul de glazen bij met koude champagne.
Geniet ervan!
Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

lees ook
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.