Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Lekker licht: carpaccio van gele en groene courgette met burrata

Dun gesneden courgette kun je prima rauw eten, zeker met een goede dressing erover. Deze echte eyecatcher, heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal voor deze mooie zomerdagen. 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Advertentie

  • 5 kleine tomaten (tasty tom)
  • 2 el kappertjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 gele courgettes
  • 2 groene courgette
  • 300 g burrata (2 bollen)
  • 50 g gemengde slamix

Halveer de tomaten en verwijder de zadenlijsten. Haal de zaadjes van de zaadlijsten en vang ze op in een kom. Snijd de buitenkant van de tomaten in dunne reepjes. Meng het sap en de pitjes van de tomaten met de kappertjes, 1 eetlepel kappertjesvocht en de olijfolie. Breng deze dressing op smaak met zout en peper uit de molen. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Snijd de courgettes in dunne plakjes van 2 mm (met een Japanse mandoline of kaasschaaf). Leg ze dakpansgewijs in cirkels op borden, wissel af met de kleuren. Halveer de bollen burrata en leg op elk bord een helft met de snijkant naar boven. Leg er wat gemengde sla op en lepel de dressing erover. Bestrooi met de zonnebloempitten

Bereidingstijd 20 minuten

Receptuur: Eke Marien . Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven.

Courgette

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien