Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Nieuwe foodtrend: deze crème brûlée maak je met slechts 3 ingrediënten

Onlangs schreven we al over de dalgonakoffie, die we ineens overal op social media zien. Nu is er een nieuwe rage: een crème brûlée die je maakt met slechts 3 ingrediënten.

Voor de crème brûlée heb je vanille-ijs, eieren en suiker nodig. Voor de gekarameliseerde suiker bovenop heb je zelfs geen brander nodig. Je hebt namelijk genoeg aan een magnetron, kookplaat en oven.

Advertentie

In de oven

Als eerst moet je het ijs laten smelten in de magnetron. Vervolgens voeg je er 1 eierdooier per portie aan toe, en roer je het goed door elkaar. Daarna giet je dit mengsel in kleine dessertbakjes. Vul voor de 2e stap een cakevorm met heet water. Doe de dessertbakjes in de cakevorm en zet het voor 40 tot 50 minuten in de oven op 160 graden. Een soort van au-bain marie-techniek dus, waardoor de crème brûlée goed gaart.

Suiker karameliseren

Als het toetje mooi is gebakken, laat je het afkoelen. Zet het daarna zo’n 2 uur in de koelkast. Laat het daarna op kamertemperatuur komen. Dan is het tijd om de suiker te karameliseren. Dit doe je door de suiker te verwarmen in een koekenpan. Strooi de gesmolten suiker vervolgens in de dessertbakjes, bovenop het ijs-eimengsel. Dit geeft hetzelfde effect als waneer je suiker met een brander behandelt.

Alles stap voor stap zien? Bekijk dit filmpje:

@shefshaqYou do NOT need a blow torch. 🔥 ##food ##foodlover ##easyrecipes ##quickrecipes ##foryou ##foryoupage ##fyp ##baking♬ original sound – shefshaq


Nog meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Delish. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien