Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Crostini met hummus van tuinbonen

Oorspronkelijk wordt hummus gemaakt met kikkererwten. Dit is een lekkere variatie met (diepvries)tuinbonen. 

 

Advertentie

Benodigdheden voor circa 16 stuks:

  • 300 g diepvriestuinbonen, dubbel gedopt
  • 3-4 el olijfolie
  • 3 el fijngesneden koriander
  • ½ tl gekneusde komijnzaadjes
  • zout, peper, limoensap
  • 3-4 dunne plakken rauwe ham
  • 1 kleine ciabatta, in dunne plakken, licht geroosterd
  • 40-50 g geschaafde pecorino

Bereidingswijze

  1. Stoof de boontjes in 1-2 min. gaar in 1 el olijfolie.
  2. Laat ze iets afkoelen en pureer ze met koriander, komijn en zout, peper en limoensap naar smaak.
  3. Roer er 2-3 el olijfolie door tot een smeuïg mengsel.
  4. Bak de ham krokant in een droge koekenpan en breek in stukjes.
  5. Bestrijk de plakjes ciabatta royaal met de hummus en bestrooi met de kaas en de ham.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 70 kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking.

uithetblad

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien