Crumble van rode vruchten
Een heerlijk nagerecht voor circa 14-16 personen:
Ingrediënten:
1½-2 kg rijpe zomervruchten (gelijke delen geriste rode bessen, frambozen, bramen en blauwe bessen)
300 g kristalsuiker
het merg uit 1 vanillestokje
300 g bloem
200 g fijngehakte amandelen
150 g boter, in klontjes
Bereidingswijze:
Meng de vruchten met 100 g suiker en het vanillemerg.
Schep dit mengsel in een grote ovenschaal.
Meng voor de kruimellaag de bloem, 200 g suiker, amandelen en de boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel (of meng bloem, suiker en amandelen en verkruimel de boter er met de vingertoppen door).
Strooi de kruimellaag over het fruitmengsel en bak de crumble in 25-35 minuten goudbruin in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer eventueel met een lepeltje lobbig geklopte slagroom.
Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 25-35 min.
Circa 350 kcal p.p.