Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dadar Gulung: deze Indonesische pannenkoek wil je een keer proberen

Pannenkoeken zijn het ultieme quarantainevoedsel. Ze staan dan ook op nummer 2 van de meest gegoogelde recepten tijdens de thuisquarantaine. Toe aan iets anders? Probeer dan de Indonesische pannenkoeken dadar gulung eens.

Dadar gulung, ook wel bekend als pandanflensjes, zijn groene flensjes met pandansmaak. Ze zijn gevuld met een mengsel van zoete kokos en gula djawa. Dit gerechtje is dan ook een echte traktatie voor kokosliefhebbers en zoetekauwen. De zoete pannenkoeken zijn een hit in Indonesië, maar ook in Nederland koop je ze gewoon kant-en-klaar bij de toko.

Advertentie

Pandan en gula djawa

Voor de mensen die de ingrediënten pandan en gula djawa niet kennen, een korte uitleg. Pandan wordt ook wel ‘vanille van het Oosten’ genoemd door de subtiele, zoete en nootachtige smaak. Het is afkomstig van de tropische schroefpalm en geeft je gerechten een heldere groene kleur. Het wordt ook vaak gebruikt in spekkoek.

Je kunt de bladeren meekoken, weken in kokosmelk of kneuzen. Voor de mensen die dit te veel werk vinden, is er ook pandanextract verkrijgbaar.

Gula djawa, ook een belangrijk ingrediënt in dadar gulung, is palmsuiker met een diepe smaak. Je kunt een blok kopen dat je moet raspen, maar er zijn ook flesjes met een dikke siroop. Je koopt dit in de (Aziatische) supermarkt.

Zelf maken? Bekijk dan het recept hieronder:

 

View this post on Instagram

 

Hello 2020 🥳 Happy New Year 🥂 May this year brings good health, joy & happiness. A new chapter to begin.. A new commitment to start.. Keep away the past chapters and begin a new story of future with love, hope & faith. ❤️ Begin my first day of New Year 2020 with something sweet ~ homemade Pandan coconut crepes filled with palm sugar & grated coconut 🥥 . 💚Coconut crepes Recipe: For crepes: 120 grams all purpose flour 1 tablespoon sugar 1/4 teaspoon salt 1 egg 100ml coconut milk 180ml water Few drops of pandan paste . 🧡For coconut filling: 120 grams fresh grated coconut 80 grams palm sugar (gula melaka) 100ml water 1 stalk pandan leaf, wash & tie a knot 1/2 teaspoon salt . Method: 1. Prepare The skillet pan, cook all ingredients for coconut filling with medium heat, stir & cook until coconut start to dry. Set aside. 2. Mix all crepes ingredients in a deep bowl to form a smooth & thin batter. 3. Using the same pan earlier, wipe it clean with kitchen towels, heat The skillet. 4. Scoop a ladle of batter and swirl to form a large circle crepes. 5. Let it set for awhile until batter on surface starts to get dry, slide it down on a large plate. Continue for the rest of crepes batter. 6. Take one crepes, scoop some coconut filling in the middle and form a horizontal line, fold the edge and roll it into cylinder shape. Enjoy! . #coconutcrepes #kuehdadar #kuehketayap #newyear2020 #dadargulung #homemade #singaporecooks #firstmeal2020 #happynewyear2020 #kuehlover #misspolkadotrecipe

A post shared by Miss Polkadot (@miss_polkadot) on

Pannenkoeken gebakken? Met deze tip ruikt je huis snel weer fris:

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Hippe Vegetariër. Beeld: iStock.

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien