Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De Banketbakker

Cees Holtkamp (1942) is de oudste van twaalf kinderen. Hij gaat op twaalfjarige leeftijd naar het bakkersinternaat in Voorhout. In 1964 komt hij terecht in Amsterdam waar hij gaat werken bij banketbakkerij Maison Scholl in de Van Baerlestraat. Hij wordt verliefd op de dochter van zijn hospita, Petra Hollander en trouwen in 1969.

Eigen banketbakkerij

In 1969 beginnen ze ook hun eigen banketbakkerij aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Banketbakkerij Holtkamp wordt een begrip. De kroketten zijn beroemd en ook het koninklijk huis stuurt een speciale bode naar de Vijzelgracht voor het koekje bij de thee. Op 1 juni 2002 nemen dochter Angela Holtkamp en haar man Nico Meijles de banketbakkerij over. Cees en Petra blijven boven de bakkerij wonen.

Veel recepten

Naast alles over het bakkersleven van Holtkamp bevat het boek vooral veel recepten van de banketbakker. Ruim 300 gerechten, van Tarte Tatin tot garnalenkroket en van chipolatapudding tot bananensoezen staan duidelijk beschreven in De Banketbakker.

Advertentie

Voorproefje?
Verschillende recepten in het boek worden met een video extra ondersteund op www.foodtube.nl

De Banketbakker – Cees / Freud, Jonah Holtkamp, Uitgever De Kookboekhandel.
ISBN: 9789080568457, prijs: €35,-
Verschenen: november 2010

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien